REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
17.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Spargeri pe bandă rulantă: ţinta sunt Daciile 1310

Spargeri pe bandă rulantă: ţinta sunt Daciile 1310

Replica API 24 noiembrie 2012 | 00:00 176

Hoţii nu se mai complică la maşini străine

Hoţii nu se mai complică la maşini străine

În ultima vreme, în zona Far şi nu numai, au fost înregistrate numeroase spargeri, ţinta predilectă a hoţilor fiind "bătrânele" Dacii, şi asta pentru că sunt mai accesibile din acest punct de vedere. Proprietarii care au ghinionul să-şi lase maşinile în stradă, suferă acum pagubele şi fac reclamaţie la poliţie, în speranţa că cei în vinovaţi vor fi prinşi.

Vineri, 23 noiembrie a.c., a fost sesizată poliţia, după ce proprietarul unui autoturism Dacia 1310 a observat că maşina avea uşile şi capota deschise, iar radiatorul a fost furat. În urma sesizării, un echipaj de poliţie s-a deplasat la faţa locului, unde a constatat pagubele, însă nu a putut lua amprente în vederea identificării făptaşului. "Când am vrut azi-dimineaţă (vineri-n.r.)să pornesc maşina, am văzut deschise toate uşile. În acel moment, am crezut că mi-a umblat cineva în maşină, dar nu mi-am dat seama că era umblat şi la capotă. Când am pornit maşina, am zis să mă mai uit odată sub capotă şi am văzut că nu mai era radiatorul, iar toate cablurile erau tăiate, iar radiatorul a fost furat cu tot cu furtun. Este prima dată când păţesc aşa ceva. Vecinului i s-a spart maşina şi-au furat benzina din rezervor. Unui alt vecin i-au spart Loganul şi i-au furat casetofonul şi roata de rezervă din portbagaj. Sper că poliţia îi va prinde pe făptaşi, de aceea am şi reclamat furtul, nu pentru 300 de lei cât am dat pe radiator", a declarat, pentru "Replica", păgubitul. Vecinul care locuieşte în acelaşi bloc cu victima este suspectat chiar de soţia păgubitului, însă nu există dovezi în acest sens. O altă variantă ar putea fi cei care îşi fac veacul în apropierea zonei Far şi care caută mereu fier pentru a-l vinde. În aceeaşi zonă, un alt cetăţean ne-a declarat că, deşi maşina lui a fost spartă, nu a depus plângere la poliţie, întrucât şi cumnatului său, poliţist de meserie, i-a fost spartă maşina, însă făptaşii nu au putut fi identificaţi. "Mi-a fost spartă maşina, o Dacie 1310, din care mi-au fost furate bateria şi radiatorul. Nu am făcut sesizare la poliţie, deoarece cumnatul meu este poliţist, iar maşina lui a fost spartă şi nici până acum nu a aflat cine a spart-o. Ce rost mai are sa fac plângere?", a declarat un alt păgubit.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218