REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spațiul verde din Parcul Tăbăcărie, TRANSFORMAT în parcare

Spațiul verde din Parcul Tăbăcărie, TRANSFORMAT în parcare

Replica API 24 octombrie 2021 | 20:22 3143

Aflată în plimbare prin oraș pentru a identifica problemele care trebuie rezolvate în oraș, city managerul Felicia Ovanesian s-a arătat indignată de un grup de cetățeni care au nesocotit faptul că intrarea în parcul Tăbăcărie cu mașinile este interzisă. Asfel, cu toate că au fost montați și stâlpișori pentru a împiedica accesul autovehiculelor pe spațiul verde, câțiva ”credincioși” au reușit să pătrundă până aproape de biserică și să-și parcheze mașunile iar apoi, s-au rugat să fie iertați de amendă. Iată mesajul Feliciei Ovanesian:

”În Constanța lui 2021, printre cetățenii care îsi doresc curățenie, verde, respect, generozitate, empatie, efort comun pentru regenerarea unui oraș căzut în dizgrația celor care l-au condus în ultimii 20 de ani, continuă să existe cetățeni pentru care legea si respectul față de nevoile semenilor nu contează.

În Constanța anului 2021, ca autoritate, ca să te asiguri că parcul e parc, că aleile sunt prin definiție pietonale, că nu exisța pericolul ca mașinile să lovească un copil exuberant, ca orice copil în parc sau un animal de companie, trebuie să montezi stâlpi.

Pe care aceeași cetațeni, pentru care legea nu există, să-i dizloce și să-i arunce. Pentru că, pentru domniile lor, este un efort să faca, pe jos, 40 de pași până la biserică

Parcarea improvizată în curtea bisericii, prin mineralizarea spațiilor verzi, pe un teren ce nu aparține bisericii, este plină de mașini.

Nu contează că nu este parcare amenajată, nu contează că este spațiu verde. Că doar ce defrișase un fost demn reprezentant al bisericii câteva sute de mp pătrați de pomi ca să-și asigure vedere la lac.

Sunt rugată să intervin la poliția locală pentru aplicarea doar a unui avertisment.

Apoi sunt înconjurată de proprietarii autovehiculelor intrate abuziv în parc, parcate pe spatiu verde, care își fac cruci mari, se roagă să "Doamne fereste" si dau ochii peste cap că cineva - politia locala - le cere să respecte legea și pe ceilalți.

Cam atât despre tentativa mea de astăzi de a mă plimba prin oraș pentru a identifica ce e de rezolvat. Rezistența la o schimbarea în bine a orașului a unor cetățeni, e năucitoare. Cu atât mai mult cu cât unii dintre ei ar trebui să fie chiar modele pentru ceilalți.”

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DOMNULE Felician mai plimbati.va si prin alte zone ale orasului , nu doar in bucatica aia de parc!
0
0
Dna city manager, incercati sa va plimbati pe trotuar pe Stefan cel Mare intre intersectia cu bd Tomis si intersectia cu str Mircea cel Batran si apoi pe bd. Ferdinand intre intersectia cu str Kogalniceanu si intersectia cu str Mircea cel Batran...
3
0
mwuie la biserici, mwuie la popi, mwuie la religie ! La kkt cu toti !
3
2
Pai asta e menirea ei , de city manager? Asta, sau acesta mai bine zis, isi bate joc de noi, constantenii! Feliciule, marsh acasa.
3
1
bariere sau stalpisori
3
1
Acolo era ultima problema din acest minunat municipiu. Bv
4
3
Un lucru normal
5
1
Bine a facut.
5
4
Dna Ovanesian, nu mai mancati kkt! Nu va mai saturati? Fix acolo ati gasit buba, in fata bisericii? Chiar nu va e nici un pic de rusine, balabusta ofilita ce sunteti!!!!
14
12
Asa primar, asa consilieri. Plange dupa banii din taxa de parcare. Ca orasul arata ca naiba nu ii intereseaza.
21
2
acolo sunt ptoblemele constantei, suntem praf
15
6
Foarte bineee !!!!
9
9
mweeeecwrvelereplica!!!!
18
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218