REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Specialiști: Un milliard de oameni ar putea fi infectați cu noul coronavirus la nivel mondial

Specialiști: Un milliard de oameni ar putea fi infectați cu noul coronavirus la nivel mondial

Replica API 30 aprilie 2020 | 00:00 915

Peste 55.000 de decese provocate de coronavirus în SUA. Cât de afectată ar putea fi economia

Specialiștii avertizează că un miliard de oameni s-ar putea infecta cu coronavirus la nivel mondial, scrie BBC, citat de stirileprotv.ro.

Comitetul internațional de salvare (IRC) a declarat că este nevoie de ajutor financiar și umanitar pentru a contribui la încetinirea răspândirii globale a virusului.

Acesta a spus că „țări fragile” precum Afganistan și Siria au nevoie de „finanțare urgentă” pentru a evita un focar major.

Există peste 3 milioane de cazuri confirmate de Covid-19 la nivel mondial cu peste 200.000 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din SUA.

Raportul IRC, care se bazează pe modele și date de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Imperial College London, a estimat că ar putea exista între 500 milioane și 1 miliarde de infecții la nivel global.

Raportul mai arată că ar putea exista peste 3 milioane de decese în zeci de țări afectate de conflicte și instabilitate. „Aceste cifre ar trebui să servească drept o trezire la realitate”, a declarat șeful IRC, David Miliband.

“Greutățile devastatoare și disproporționate a acestei pandemii nu a fost încă resimțite în țările cele mai fragile și sfâșiate de război”, a adăugat el. „Cheia este acum ca donatorii să depună urgent finanțări flexibile în spatele eforturilor de prim rang. Guvernele trebuie să lucreze împreună pentru a elimina orice impediment pentru asistența umanitară.”

Grupul american, care răspunde crizelor umanitare din întreaga lume, a declarat că factori precum dimensiunea gospodăriei, densitatea populației, capacitatea de asistență medicală și conflictele preexistente ar putea crește riscul de apariție a unor focare majore.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De 1 Mai militienii sadici si cei asimilati lor se vor plimba prin padurile patriei,prin parcuri si pe plaja ca sa adune bani la buget cu forta iar prostii de romani stau in case sau merg pe bulevard sa ii gazeze masinile de parca virsusul ar sta ascuns prin parcuri si paduri dupa tufisuri gata sa sara in carca oamenilor ca sa muste din ei.Prin parcuri ai mai mult spatiu sa ocolesti alti oameni decat pe strazile inguste si supermarket-uri.Dar daca ne conduce o armata de idioti nu ne putem astepta la nimic bun din partea lor.Suntem turma lor pe care o mana cum vor ei.Oare cand ne vom destepta?
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614