REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Spectacol caritabil la Teatrul de Stat Constanţa

Spectacol caritabil la Teatrul de Stat Constanţa

Replica API 27 octombrie 2017 | 00:00 364

Seathre Fest prezinta trupa Țais cu spectacolul „DE CE, ANTON PAVLOVICI CEHOV?”, o adaptare dupa "Mașinăria Cehov" de Matei Vișniec, sub regia: Cătălin Bocîrnea, având distribuția: Alex Popa, Irina Sibef, Radu Dogaru, Nicole Burlacu, Cosmin Stănilă.

De ce, Anton Pavlovici Cehov? De ce, Anton Pavlovici Cehov, personajele tale sunt atât de încărcate de patos, sunt atât de complexe, frământate, îndurerate, serafic fericite sau deconectate de la rețeaua vie a societății, într-o singurătate și izolare atât de insuportabilă? Acestea sunt întrebări care se potrivesc foarte bine în contextul luptei pe care o duce un tânăr actor pentru a se forma pe calea căutării esențelor umane, în vederea asimilării unei alte identități, a alterității și a exprimării unui „celălalt“ în fața publicului.

Spectacolul caută să răspundă întrebării legate de stranietatea creatorului în fața singurătății dinaintea morții, singurătate suportabilă doar prin „bântuirea“ sa, a autorului lumilor imaginare, dar posibile, de către personajele sale, scrise, exprimate și asumate. Prin acest spectacol organizatorii au reușit să răspundă unei alte întrebări care frământă știința teatrală, aceea legată de felul în care se mai poate sau ar mai trebui să se joace Cehov în zilele noastre.

Echipa a considerat că Cehov trebuie analizat și jucat pentru că el este autorul care poate, încă, să conducă spre reconstrucția analizei trăirilor umane ardente legate inevitabil de definitivul deznodământ firesc, care este moartea. Spectacolul este o afișare a căutării empatiei, a sentimentelor umane, într-un parcurs firesc de analiză a efuziunilor emoționale.

La ediția 2017 a Galei Tânărului Actor Hop, spectacolul a fost premiat cu: Premiul „Cornel Todea“ pentru cea mai bună trupă de actori, Premiul Publicului pentru cel mai bun spectacol, Premiul Publicului pentru cel mai bun actor – Cosmin Stănilă.

Evenimentul va avea loc laTeatrul de Stat Constanta, pe 21 decembrie, de la ora 19:00, iar banii strânși pe bilete se vor dona, donația minimă fiind de 20 lei.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102