REPLICA ONLINE CONSTANTA

6.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
6.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spectacole puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța

Spectacole puse în scenă la Teatrul de Stat Constanța

Replica API 21 februarie 2018 | 23:02 508

Weekend-ul teatral începe mai devreme, de joi, 22 februarie, ora 19.00, cu un spectacol invitat la Teatrul de Stat Constanța (TSC), „AH, PITEȘTI, CE DRAG ÎMI EȘTI!”. Musicalul este prezentat de secția de revistă a Teatrului „Alexandru Davila” din Pitești. Cuplul comic Vasile Muraru - Valentina Fătu va fi acompaniat de actorii Adriana Drugulescu, Elis Dinculeana, Salomeea Florentina, Puiu Mărgescu, Mihai Nistor, Ionuț Oanță, Andreea Popa, Gabriela Stanciu, Luiza Stoica și de soliștii Marius Bălan, Robert Chelmuș, Cristian Lincan, Cristina Neacșu, Constantin Nica, Cosmin Nistor, Iulia Pupezescu, Claudia Zamfir și de corpul de balet din care fac parte Lorena Costache, Silviu Dobriță, Valentin Dobriță, Andreea Dragnea, Mihai Dragnea, Andreea Drugulescu, Dragoș Ionescu, Daniel Maricescu, Cristina Nicoloiu, Maria Popa, Vlad Sandu, Ramona Titov, Ruxandra Tomescu.

Regia artistică este semnată de Vasile Muraru, iar textele, de cei doi protagoniști. Scenografia a fost creată de Francesca Cioancă și coregrafia, de Oana Cocârță, iar conducerea muzicală este asigurată de Cristian Faur. Prețul unui bilet este de 40 lei și nu se aplică reducerile uzuale ale TSC.

Vineri, 23 februarie, la ora 19.00, este programat spectacolul „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe. În rolul principal este distribuit Marian Adochiţei, care reușește un excelent rol de compoziţie. Alături de el pe scenă sunt Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/ Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/ Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică. Spectacolul, la graniţa dintre comic şi tragic, păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

„MENAJERIA DE STICLĂ” de Tennessee Williams se joacă sâmbătă, 24 februarie, la ora 19.00. O dramă contemporană în care fiecare personaj este conturat cu măiestrie, având corespondent în biografia autorului. Amanda, mama conservatoare, sudistă, este interpretată de Nina Udrescu; fiica ei, Laura – Lana Moscaliuc – este timidă, neadaptată și fragilă, spre deosebire de pretendentul ei, Jim – Andrei Cantaragiu –, un mic slujbaș cu aspirații de lider politic. Fiul, Tom – interpretat de Marian Adochiţei – este personajul principal, piesa fiind, de fapt, amintirea lui recurentă.

Decorul ingenios a fost conceput de Titus Ivan, iar regia este creația tinerei Diana Mititelu, care și-a susținut cu această piesă examenul de licență.

Duminică, 25 februarie, la ora 19.00, publicul constănțean este invitat la „NUNTA LUI FIGARO” de Pierre Beaumarchais. Piesele din seria Figaro ale dramaturgului francez mai cuprind „Bărbierul din Sevilla” şi „Mama vinovată”, toate fiind cenzurate, la vremea când au fost scrise, adică la sfârşitul secolului al XVIII-lea, de regele Ludovic al XVI-lea, care nu gusta satira la adresa aristocraţiei franceze. Totuşi, când ele au primit aprobarea de a fi jucate, s-au bucurat de un mare succes chiar şi în rândul aristocraţilor. Opera lui Mozart cu acelaşi titlu a fost cântată pentru prima dată în 1786, la doi ani după debutul piesei de teatru.

Tani Ştefu este descurcărețul Figaro, iar Bogdan Caragea este Contele Almaviva. Dincolo de confruntarea dintre cele două personaje aflate în prim plan, spectatorii îi vor aplauda pe Luiza Sarivan, Luiza Martinescu, Cristina Oprean, Lana Moscaliuc, Cosmin Mihale, Florentin Roman, Laura Crăciun, Mircea-Dumitru Siromașenco, Dan Cojocaru, Alexandru Iacov și Daniela Ivanciu, urmărind cu sufletul la gură răsturnările de situație din această comedie spumoasă. Regia este semnată de Cristian Ioan, iar scenografia, de Gabriela Nicolaescu.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am sa va repet ca "pus in scena" se refera doar la premiera pana cand o sa intalegeti ca sunteti idioti!
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614