REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
14.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spectacole valoroase pe scena Teatrului de Stat: „Bolnavul închipuit”, „Ursul” şi „Nişte... năroji”

Spectacole valoroase pe scena Teatrului de Stat: „Bolnavul închipuit”, „Ursul” şi „Nişte... năroji”

Replica API 7 februarie 2018 | 00:00 312

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) reia, în această lună şi în cele ce urmează, spectacole valoroase din repertoriul său vast, piese care nu au mai fost jucate în ultimul an.

Vineri, 9 februarie, la ora 19.00, constănţenii vor avea prilejul să revadă „BOLNAVUL ÎNCHIPUIT”, o adaptare după Molière, realizată de regizorul Cristian Gheorghe.

Spectacolul păstrează povestea originală a clasicului francez, dar o trece în atemporalitate. La graniţa dintre comic şi tragic, piesa îi prilejuieşte un excelent rol de compoziţie actorului Marian Adochiţei. El este acompaniat cu talent de Dana Dumitrescu, Georgiana Mazilescu/Clara Ghiuvelechian, Florina Stănculeț/Paula Prodan, Luiza Martinescu, Andu Axente, Laura Iordan-Adrian, Andrei Cantaragiu, Lana Moscaliuc, Adrian Dumitrescu, Florentin Roman, Andreea Istrate, Georgiana Tamaş, Ioana Radu şi Andreea Bică.

Scenografia este semnată de Lăcrămioara Dumitraşcu, coregrafia, de Oana Pisaroglu, muzica, de Inga Postolache, iar montajul video, de Ciprian Braşoveanu.

Un fapt istoric interesant şi tragic este că autorul însuşi, Jean-Baptiste Poquelin, cunoscut ca Molière, cu adevărat bolnav de plămâni, a murit după ce a jucat în a patra reprezentaţie a acestei piese. El a insistat să intre în scenă, cu toate că se simţea rău, pentru a nu-i lipsi pe ceilalţi actori de câştigurile acelei seri, din februarie 1673.

Sâmbătă, 10 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt aşteptaţi la „URSUL”, un spectacol de Felix Alexa. Trei actori foarte buni, cu o chimie excelentă pe scenă, un decor impresionant şi o regie ingenioasă fac din farsa „Ursul” de A.P. Cehov un spectacol de succes al teatrului constănţean, prezentat în mai multe festivaluri din ţară, premiat şi nominalizat pentru mai multe premii.

În distribuţie, Dana Dumitrescu, Marius Bodochi şi Marian Adochiţei. Scenografia a fost realizată de Carmencita Brojboiu.

Duminică, 11 februarie, la ora 19.00, spectatorii sunt invitați la nuntă, dar şi la înmormântare, în satul oltenesc al lui Marin Sorescu, pe care acesta îl zugrăvea cu umor în „La Lilieci”. „NIȘTE... NĂROJI” poartă semnătura regizorală a lui Iulian Enache, cel care a şi adaptat textul sorescian, astfel încât să păstreze comicul şi, în acelaşi timp, să accentueze simbolismul momentelor şi personajelor cheie ale satului românesc.

O distribuție numeroasă urcă pe scena TSC: Mirela Pană, Dana Trifan Enache, Marian Adochiței, Lana Moscaliuc, Luiza Martinescu Toma, Liliana Bărăscu, Turchian Nasurla, Paula Prodan, Georgiana Rusu, Alina Manțu, Remus Archip, Dan Cojocaru, Andrei Cantaragiu, Theodor Marcu și Cosmin Mihale. Compoziţia muzicală îi aparţine lui Adrian Mihai, iar scenografia a fost concepută de Sanda Mitache.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367