REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Spectacolul „Coșmarul lui Puck” pe scena Teatrului „Căluțul de mare”

Spectacolul „Coșmarul lui Puck” pe scena Teatrului „Căluțul de mare”

Replica API 25 mai 2019 | 00:22 494

Duminică, 2 iunie a.c., ora 19,00, ASOCIAȚIA TEEN TALENT în parteneriat cu Teatrul „Căluțul de mare” va susține pe scena teatrului de păpuși, spectacolul pentru tineret „COȘMARUL LUI PUCK”, adaptare după „Visul unei nopți de vară”, de William Shakespeare, regia artistică fiind semnată de actorul Tiberiu Roșu, pe coregrafia dnei Geta-Violeta Răvdan. Spectacolul este oferit gratuit, cu ocazia ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI.

În distribuție se regăsesc elevi ai liceelor constănțene, după cum urmează: Tiberius Zavelea, Teodora Tudor, Adrian Timoc, Anthony Michael Deabes Lungu, Oana Sârbu, Diana Nedelcu, Buse Ozgul, Andrei Calu, Andrei Giurgea, Alexandra Burnichi, Bade Ozgul, Valentin Nechifor, Carol Savin, Gabriel Sandu, Vlad Constantinescu, Ștefan Oprișan, Bogdan Dandeș, Cristina Dănciulescu, Ana Bădilă, Cosmin Melcea, Sabina Florescu, Bianca Munteanu, Dragoș Turiceanu.

În viziunea regizorală actuală, Puck este un adolescent ca toți adolescenții, în preajma vârstei de 18 ani, un tânăr rebel, cu problemele specifice vârstei, cu neîmpliniri, cu frustrări, însă cu dorința de a se schimba. Fricile și temerile lui sunt conservate într-un coșmar ce precede povestea lui Shakespeare „Visul unei nopți de vară”. Ca pe o scenă de teatru în teatru și în care tehnicienii de scenă sunt meșteșugarii din piesa lui Shakespeare. Aceștia sunt niște oameni simpli care vor sa facă teatru cu mai mult sau mai puțin talent ca prin „căminele culturale”. Meșteșugarii ar dori și ei să viseze, dar nu reușesc. Închipuirea e un dar de la Dumnezeu. Acolo unde natura e prea grosolană, prea primitivă, această minunată putere nu mai poate străbate.

La curtea lui Theseu fiecare dintre cele trei perechi de miri e definită in funcție de poziția ei față de lumea vrăjii. Perechile care se iubesc cu adevărat: Lysander si Hermia, Demetrius și Helena, sunt cele mai tulburate de intervenția vrăjita a lui Oberon și a lui Puck. Sentimentele intense sunt ca fulgerele, se frâng pentru a reveni. Prietenia lui Theseu cu Hypolita, care numai pe departe ar putea semăna a dragoste, e de o absolută continuitate. Asupra lor, spiritele nu pot avea niciun fel de înrâurire pentru că nu cuprind fenomenul de nebunie prin care dragostea intensă , îi scoate pe oameni din curba normală a existenței lor.

Al treilea cerc, cuprins de dragoste și zămislit în fantezie, e acela al spiritelor, Oberon și Titania fiind reprezentanții forțelor naturale. Asemeni oamenilor, uniți printr-o dragoste care a fost cândva, ei își adresează reproșuri dictate de o gelozie întârziată, fiecare manifestând un spirit de dominație față de partener. După vraja în urma căreia Titania se îndrăgostește de capul de măgar al lui Fundulea, împăcarea lor ia proporțiile unei reînfrățiri a elementelor.

Tema imaginației se împletește strâns cu aceea a „esenței-aparente” sau „a fi”, „a părea”. Dacă oamenii simpli refuză artificiile imaginației, cei „rafinați” se lasă in voia ei, trăiesc in și prin ea, devenind alții.

Spectacolul este recomandat pentru tineret, etapa de vârstă 12+.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta e titlu pentru copii? ,, cosmar,,. cred ca autorii sint bintuiti de cosmare in lipsa unor teluri luminoase pe care sa le propuna tinerilor. Mai stergeti praful...Indemnati-i sa construiasca ceva util ,nu tot chestii de-astea psihedelice.
0
0
Elpis, cu Teatrul de Papusi si ce fac grecii sunt cam singurele activitati notabile in mizeria asta de oras
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920