REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.6° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.6° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Spectrum, pe lista celor 5 grădiniţe sancţionate pentru porţiile mici de mâncare oferite preşcolarilor

Spectrum, pe lista celor 5 grădiniţe sancţionate pentru porţiile mici de mâncare oferite preşcolarilor

Replica API 4 noiembrie 2013 | 00:00 961

Buzunarele părinţilor, "furate" la gramaj şi calorii

Buzunarele părinţilor, "furate" la gramaj şi calorii

Cotidianul "Replica" a relatat, într-unul din numerele anterioare, faptul că mai multe grădiniţe din Constanţa au fost amendate, pentru nerespectarea normelor legale, de către inspectorii Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor. "Au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.000 lei. Au fost constatate abateri constând în neprecizarea în lista-meniu a gramajelor şi preparatelor şi / sau numărul de calorii", se arată într-o informare a comisarului şef regional Lupu Cicerone. Printre unităţile sancţionate contravenţional se numără şi Şcoala Gimnazială Spectrum (grădiniţa care funcţionează în această incintă), instituţie ce a mai intrat în atenţia cititorilor la începutul lunii trecute când un copil de 7 ani a dispărut din şcoală, deşi se afla în grija cadrelor didactice.

Grădiniţele cu program prelungit din Constanţa au fost, luna trecută, în vizorul inspectorilor din cadrul Comisariatului Judeţean Pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa (CJPC). Verificările s-au lăsat cu amenzi, după ce inspectorii au constatat nerespectarea normelor legale. Au fost verificate 31 de unităţi de învăţământ pentru preşcolari din Constanţa şi localităţile limitrofe, dintre care 19 de stat şi 12 particulare. În urma controalelor, inspectorii au găsit mai multe nereguli, mai mult sau mai puţin grave, la 5 dintre unităţi. Una dintre ele este Asociaţia Aşezământul Caritabil Sfinţi Petru şi Pavel din Eforie Nord, un aşezământ social ce funcţionează în curtea Parohiei cu acelaşi nume, condusă de preotul Eugen Miu. Unitatea a fost amendată cu 500 de lei pentru nerespectarea gramajelor, spune conducerea centrului. "Copilaşii primesc trei mese pe zi: micul dejun, prânzul şi o gustare, după ce se trezesc. Gramajul alimentelor trebuia afişat, însă am remediat această problemă", a spus preotul Miu. Lista unităţilor amendate continuă cu un centru pentru copii din Eforie Sud, ce aparţine societăţii Bosfor Dan SRL, dar şi grădiniţa Hello Teddy din Constanţa, situată pe strada I.L.Caragiale. Trebuie precizat faptul că aceasta face parte din reţeaua de învăţământ începând cu anul acesta şi are autorizaţie provizorie de funcţionare, până la finele acestui an şcolar. Această unitate a fost sancţionată cu 500 de lei, pentru înălţime necorespunzătoare a chiuvetelor, după cum susţine o colaboratoare a grădiniţei, Mihaela Leica. Şi la Grădiniţa cu program prelungit "Lumea florilor" din Năvodari au fost constatate abateri, drept pentru care a fost amendată contravenţional. Această unitate de învăţământ preşcolar a mai intrat în atenţia opiniei publice în luna mai a acestui an, când o mămică acuza conducerea că i-a dat gemenii afară din instituţie pentru că a întâziat cu plata hranei o lună. Ani Diaconu, directoarea grădiniţei, a fost contactată de "Replica", pentru un punct de vedere însă aceasta nu a dorit să comenteze. Ulterior, Ani Diaconu a luat legătura cu reporterii "Replica", însă doar pentru a ameninţa că îi va acţiona în instanţă dacă publică ceva despre grădiniţă (!). În fine, o altă societate sancţionată este Lumina Instituţii de Învăţământ SA Constanţa, care deţine Şcoala Gimnazială Spectrum (şi grădiniţa cu acelaşi nume).

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369