REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Speculaţiile ultimelor zile se confirmă: Cioloş, noul premier

Speculaţiile ultimelor zile se confirmă: Cioloş, noul premier

Replica API 11 noiembrie 2015 | 00:00 139

Dragnea: Voinea era mai bun

Dragnea: Voinea era mai bun

Dacian Cioloş (Sursa foto: comisarul.ro)

S-a încheiat a doua rundă de consultări, la finalul căreia preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat numele premierului: Dacian Cioloş. Este o variantă vehiculată intens în ultimele zile, lucru care i-a determinat pe unii să se întrebe dacă nu cumva consultările cu partidele politice au fost doar de imagine.

„Mi-am format o opinie. După părerea mea, e nevoie de un prim ministru independent, care să nu fi fost implicat în scandaluri. Este nevoie de partide fără corupţi, este nevoie ca partidele să facă curăţenie în interior şi să nu promoveze persoane suspectate de corupţie. Avem nevoie de întărirea statului de drept, este nevoie de deschiderea competiţiei politice. Nu putem să aşteptăm o revigorare a clasei politice doar din interiorul partidelor. Partidele au înţeles care este miza şi că este nevoie să găsim împreună o soluţie.

Această soluţie o văd eu într-un guvern tehnocrat. Am convingerea că este calea corectă în următorul an, până la alegerile parlamentare. Avem nevoie cu toţii de alegeri corecte, alegeri locale corecte în primăvară, alegeri parlamentare corecte, e nevoie de oameni noi, am încurajat oameni tineri să intre în politică. Asta nu înseamnă că cei vechi trebuie să plece. E nevoie ca România să rămână fermă pe calea europeană şi e nevoie ca, orice guvern vom avea, să fie sprijinit de Parlament, pentru a lua măsuri care garantează o creştere economică”, a spus Iohannis, înainte să îl indice pe Cioloş drept nominalizarea sa pentru postul de premier.

„Voi face tot ce-mi stă în putinţă pentru a mă ridica la înălţimea încrederii acordate. Voi lucra îndeaproape cu Parlamentul. Îmi voi forma imediat echipa ca să putem discuta în detaliu despre proiectele care le avem“, a spus, la rândul său, Cioloş. Tot în cursul zilei de ieri, preşedintele a semnat decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru. Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a comentat, după nominalizarea lui Dacian Cioloş, că propunerea sa, şi anume Liviu Voinea, era mai bună. În schimb, PNL a transmis că: Cioloş corespunde criteriilor de professionalism şi integritate impuse de societatea românească.

Mirela Sorina PASCAL, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218