REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.5° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Spion de la DGIPI, numit la conducerea Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi

Spion de la DGIPI, numit la conducerea Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi

Replica API 7 septembrie 2015 | 00:00 4987

Printre colegi, un alt ofiţer

Printre colegi, un alt ofiţer

Un agent secret al Serviciului de Informaţii din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a fost numit la conducerea unei structuri nou înfiinţate în Ministerul Muncii, unde este coleg, culmea, cu un alt ofiţer. Nu ştim în acest moment dacă instituţia de la Ministerul Muncii merită o atenţie specială din partea serviciilor sau avem de-a face, pur şi simplu, cu recompense pe linie politică. În urmă cu câteva zile, a fost publicat în Monitorul Oficial o decizie de pe 02.09.2015 a primului ministru Victor Ponta şi a secretarului general al Guvernului, Ion Moraru, cu următorul conţinut:

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Daniel Gabi Asănică exercită, cu caracter temporar, funcţia publică vacantă din categoria înalţilor funcţionari publici de secretar general al Departamentului pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi”. Numirea a fost făcută la propunerea respectivului departament, înfiiinţat anul trecut în cadrul Ministerului Muncii şi cu avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici.

Departamentul pentru Egalitate de Şanse între Femei şi Bărbaţi (DESFB) este condus de secretarul de stat Ioana Liana Cazacu, fostă Pop, provenită din PSD Maramureş, ex-consiliera lui Mircea Geoană, a lui Mircea Duşa şi fina lui Victor Ponta. Iată însă că la conducerea DESFB îşi fac apariţia şi entităţi apolitice, chiar dacă e greu de văzut vreo legătură între activitatea departamentului şi cea a noilor veniţi. Şi asta pentru că Daniel Gabi Asănică, născut în iunie 1980 la Corabia, judeţul Olt, este ofiţer la Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), fostul Doi şi-un Sfert, serviciul secret al MAI.

Cu alte cuvinte, un spion devenit înalt funcţionar public, pus la conducerea unui department fantomatic de la Ministerul Muncii. Asănică s-a deconspirat, alături de alţi 467 de agenţi secreţi, în iunie 2007, când au dat în judecată MAI, DGIPI şi Ministerul Finanţelor, nemulţumiţi de neplata primelor de vacanţă. Dreptul lor legal, nimic de zis, dar prin acţiunea în instanţă şi-au făcut publice numele, în condiţiile în care vorbim, totuşi, de ofiţeri activi ai unui serviciu secret.

Timpul a trecut, dar Daniel Gabi Asănică rămâne în sistem, chiar dacă între timp spionul a ajuns şi înalt funcţionar public. În iunie 2014, actualul secretar general de la DESFB a dat în judecată MAI, DGIPI şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, la Judecătoria Sectorului 1, într-un dosar având ca obiect pretenţii. Alături de Daniel Gabi Asănică, apare ca reclamant în acest dosar şi un coleg al acestuia, un „greu” din poliţie, comisarul şef Florin Raportaru, din structura de conducere a DGIPI, dar şi fost şef al IPJ Ilfov.

Spionul patron de firmă devine coleg la DESFB cu asociatul său, şi el din „sistem”

Din decembrie 2010, Daniel Gabi Asănică este şi doctor în drept, după susţinerea tezei „Răspunderea juridică a funcţionarilor publici cu statut special din Ministerul Administraţiei şi Internelor”, un titlu de-a dreptul ironic în contextul dat, la Academia de Poliţie „A.I. Cuza”. Ulterior, ofiţerul DGIPI se implică şi în afaceri, în 2012 apărând ca administrator al firmei de pază Kesbro Impex SRL Bucureşti, înfiinţată în 2011 de Adrian Ionuţ Cheşnoiu, de 33 de ani, oltean de-al său, din Caracal.

Din noiembrie 2014, spionul Daniel Gabi Asănică devine chiar asociat majoritar în Kesbro Impex, cu 80%, dar pe 5 iunie 2015 decide, alături de asociatul Adrian Ionuţ Cheşnoiu, dizolvarea firmei. Foarte interesant, dar caracaleanul Adrian Ionuţ Cheşnoiu, fiul fermierului Ion Cheşnoiu, este şi el din „sistem”. Fost poliţist şi membru TSD Olt, Cheşnoiu a fost o perioadă consilier personal al unui secretar de stat din Ministerul Agriculturii, iar în 2011 apărea pe lista doctoranzilor de la Academia de Poliţie „A.I. Cuza”, în domeniul Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Dovadă că nimic nu merge la întâmplare în sistemul amintit, din iunie 2015, Adrian Ionuţ Cheşnoiu este numit director de cabinet la DESFB, departament pe care, iată, îl conduce acum asociatul şi prietenul său, spionul Daniel Gabi Asănică. A cărui poveste de succes o încheiem cu o ultimă completare: soţia sa, Andra Monica Asănică, este judecătoare la Tribunalul Bucureşti şi locţiitoare a preşedintelui Biroului Electoral Străinătate.

Cristian ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218