REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

SPIRITE ÎNCINSE AIUREA? O școală de șoferi „ȚIPĂ“, dar examenele se desfășoară în condiții normale...

SPIRITE ÎNCINSE AIUREA? O școală de șoferi „ȚIPĂ“, dar examenele se desfășoară în condiții normale...

Replica API 18 februarie 2020 | 02:57 405

Demararea construcţiei celor două blocuri pe terenul din zona Halta Traian a nemulţumit proprietarii şcolilor de şoferi din Constanţa. Conform spuselor acestora, terenul cu pricina funcţiona ca punct de plecare la examen, pentru cei care încercau să obţină permisul de conducere pentru categoriile C, D şi E iar, odată cu începerea construcţiei, aceştia nu mai beneficiază de nici un teren, nici măcar pentru a exersa. Ei reclamă faptul că este de datoria autorităţilor să le asigure un teren propice pentru desfăşurarea examenului.

Comisar-șef Liviu Vîrșă, șeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Constanţa a lămurit această situaţie. Astfel, conform ordinului prefectului din data de 5 septembrie 2019 “Locurile de plecare la proba practică, precum şi spaţiile adecvate pentru efectuarea manevrelor special pentru categoriile C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE şi Tr sunt puse la dispoziţie de şcolile de conducători auto unde au fost efectuate cursurile de pregătire a candidaţilor”. Pe lângă această reglementare la nivel local, există şi ordinul nr.268 din 8 decembrie 2010, emis de Ministerul Administraţiei şi Internelor conform căruia “Mijloacele logistice necesare examinării la proba practică sunt puse la dispoziţie de şcoala de conducători auto unde au fost efectuate cursurile de pregătire a candidatului”.

Cu toate că aceste prevederi exonerează de orice fel de răspundere autorităţile locale, acestea au încercat să rezolve această situaţie însă găsirea unui spaţiu viabil a fost imposibilă. Pentru ca examenul să se desfăşoare în condiţii normale este nevoie de un teren îndeajuns de mare încât viitorii şoferi să poată efectua manevrele obligatorii. Astfel, conform aceluiaşi ordin de ministru, manevrele speciale care trebuie testate pentru siguranţa circulaţiei sunt: “cuplarea şi decuplarea remorcii şi supraremorcii la/de la autovehiculul trăgător, numai pentru categoriile mai sus menţionate; manevra trebuie să înceapă cu autovehiculul şi remorca în staţionare unul lângă altul, în locuri amenajate sau unde există posibilitatea şi unde nu se încalcă o regulă de circulaţie”.

Până la rezolvarea acestei situaţii, Liviu Vîrşă asigură că examenele de conducere se desfăşoară în condiţii normale, iar punctul de plecare pentru examen este ales de către reprezentanţii şcolii de şoferi.

Virgil STOIAN

Citește și: Şcolile de şoferi din Constanța, REVOLTATE din pricina unor construcții care apar pe un teren!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ce te supara? strica preturile ?
2
1
Spaga la permise in oras 500euro.spaga dna verifica
5
9

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367