REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

SPIT Constanța va fi MUTAT într-o clădire din Piața Griviței

SPIT Constanța va fi MUTAT într-o clădire din Piața Griviței

Replica API 13 februarie 2021 | 10:33 3753

RAEDPP va fi mutată într-o clădire de pe strada Mercur. Decizia a fost luată pentru a se face economie la buget. La fel se va proceda și cu alte sedii ale primăriei care, însumate chiriile, ajung la 500.000 de euro anual.

După 2 decenii de administrație PSD, în care interesele de grup private au avut întâietate în fața bunăstării orașului, Alianța de la nivelul municipiului formată din PNL, USR și PLUS, are ca prioritate stoparea risipei banului public, a direcționării țintite a acestuia în detrimentul punerii în valoare a resurselor pe care acest oraș le are, resurse lăsate în degradare și paragină doar pentru a fi rând pentru a fi scoase la mezat. În acest sens, eu, în calitate de director general al Regiei Autonome „Exploatarea Domeniului Public și Privat” Constanța, susținut de domnul primar Vergil Chițac , domnul viceprimar Ionut Rusu , consilierii PNL Omocea Cristian și Alexandru Nazîru , domnul viceprimar Florin Cocargeanu , consilierii USR Dumitru Caragheorghe și Mihai Ochiuleț , am analizat situația inadmisibilă prin care se cheltuiesc aproximativ 500.000 de EURO anual pentru chiriile a celor mai importate sedii SPIT. În paralel, din evaluarea patrimoniului RAEDPP, am constatat existența a cel puțin unei clădiri în care se pot reloca compartimente SPIT, degrevând bugetul orașului de această cheltuială în viitor”, a declarat Teo Hira.

Clădirea identificată se află pe strada Mercur nr. 10 și este într-o stare de degradare accentuată, fiind și încadrată la risc seismic de grad I. Împreună, am stabilit etapele privind reabilitarea acestei clădiri istorice și vă putem anunța, în premieră, că acest demers a fost deja demarat. Toate aceste lucruri se datorează unei munci de echipă, unei colaborări care arată că putem face mult lucruri împreună pentru orașul nostru drag. Prin renovarea clădirii istorice de pe Mercur nr. 10 se creează premisele regenerării urbane în zona Pieței Grivița – strada Ștefan cel Mare, arteră ce urmează să între într-un proces de reabilitare prin fonduri europene, dar care va avea nevoie de mult mai mult pentru ca toată zona să pulseze de activitate comercial-economică și socială. Aveți încredere!”, a conchis directorul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614