REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
12.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Spitalele COVID-19 din Constanța, la capacitate MAXIMĂ

Spitalele COVID-19 din Constanța, la capacitate MAXIMĂ

Replica API 12 septembrie 2020 | 00:00 3988

În judeţul Constanţa există 4 spitale capabile să trateze pacienţi COVID-19. Dacă la spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa nu mai este nici un loc liber la ATI, iar mult trâmbiţatul spital militar este încă nefolosit, spitalele din Mangalia şi Medgidia lucrează la capacitate maximă preluând inclusiv pacienţi din alte judeţe.

Cu toate că iniţial a fost doar spital suport Covid-19, după ce numărul infectaţilor a început să crească, spitalul din Mangalia s-a tranformat într-unul Covid-19. Cu toate acestea, secţia de primiri urgenţe a spitalului încă funcţionează, singurul lucru schimbat pentru pacienţi fiind imposibilitatea internării acestora pe termen lung. „Noi ne-am mărit numărul de paturi de la 36 la 107, ne-am păstrat urgenţa la parter cu circuite separate şi cabinetele de ambulatoriul din pavilion A şi funcţionăm cu programări în prealabil. Singura modificare este faptul că nu mai internăm pe termen lung, însă în rest funcţionăm normal. Noi suntem organizaţi pe etaje: în pavilionul C avem 36 de locuri, 27 pentru pozitivi şi 9 pentru suspecţi, în pavilionul B avem 71 de locuri, 55 pentru pozitivi şi 16 pentru suspecţi.” a declarat Alina Dan, managerul Spitalului din Mangalia, pentru ziarul Replica.

Dacă nu suntem atenţi, riscăm să ajungem la 5000 de cazuri la nivel naţional

„Avem 100 de pacienţi, dintre care 7 la ATI şi 15 deocamdată sunt suspecţi. La noi în spital vin şi din alte judeţe şi de aceea sunt raportate mai multe decese la spitalul nostru. Majoritatea celor decedaţi la noi sunt cu comorbidităţi, diabet sau cancer si au în general peste 70 de ani. Cu echipamentele de protecţie deocamdată suntem în regulă. Persoanele care vin cu alte probleme la noi, sunt evaluaţi şi dacă nu este urgenţă de gradul 0 sunt redirecţionaţi spre alte spitale.” a spus pentru ziarul Replica, Eugen Aglițoiu, directorul Spitalului Municipal Medgidia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pana la urma e bun ori ba spitalul militar facut din corturi pe stadionul Portul?Il tineti de poza ori nu are personal medical sa fie folosit?
0
0
la 30 de pacinti atingem capacitatea maxima deoarece in ultimii 20 de ani toti dir de spitale furat iar medicii foarte slab pregatiti au luat spaga
5
0
E plin de pensionari bolnavi si obezi..
1
0
Dar daca ar veni in Mangalia cineva chiar doxat plus presa libera,nu cea supusa sistemului,ce ar fi? Pai s-ar vedea haosul ,frica personalului,incropeala,pericolul distrugerii sanatatii si chiar a vietii pentru cadrele medii. Nu e voie sa spui asta,e ca pe vremea cand te pedepseau ca asculti Europa Libera sau spui bacuri despre marele dobitoc. Chiar asa,cetatenii stiu,toti stiu.
1
0
Toate sunt minciuni stiri false asa sa dat ordinul
4
2
Nu exista nici un virus. Toti sunt fals pozitivi! Moarte presei si sistemului sanitar uman pt atrocitatile care ni se intanpla la ora actuala, mai ales in ceea ce priveste tampirea copiilor si obligarea acestora in a purta masca. masca care te infecteaza grav pe respirator datorita bacteriilor din gura! restul e can-can.
5
6
ar trebui sa fie numarul de decese zilnice. Care este in scadere. Restul e vrajeala. Luam virusi in fiecare zi. Si nu avrm simptome. Pentru ca se ocupa imunitatea fiecaruia de asta. Cu covidul e la fel. Unii dintre noi l am avut si nici n am stiut. Daca ne testam aparem pozitivi datorita anticorpilor. Panica a ramas doar in Europa de est. In vest oamenii s au relaxat. Covid19 nu mai e o stire. Au iesit oamenii in strada si i au linistit pe hotii din bigpharma. Daca ar fi fost psd la guvernare rezistacii ar fi fost in strada toata vara ca sa lupte impotriva mastilor. Sictir!
11
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614