REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Spitalele private iau în calcul să nu mai semneze contracte cu CNAS care permit decontarea serviciilor în privat

Spitalele private iau în calcul să nu mai semneze contracte cu CNAS care permit decontarea serviciilor în privat

Replica API 7 februarie 2020 | 15:45 506

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private, care reprezintă cele mai cunoscute spitale și clinici private din România - Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Ponderas, Synevo etc. - a anunțat, joi dimineață, că ia în calcul să nu mai semneze contracte anuale cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate care permit decontarea serviciilor medicale în privat. Spitalele și clinicile private sunt nemulțumite de faptul că li se interzice să perceapă coplată de la pacienți și că CNAS decontează serviciile medicale la valoarea lor din spitalele de stat, mai mică decât cea de la privat, aceasta nefiind calculată la valoarea reală, lucru recunoscut public inclusiv de ministrul Sănătății și de CNAS.

Anunțul de astăzi înseamnă că la privat nu se vor mai putea face niciun fel de analize și tratamente decontate, nici pentru bolnavii cronici și urgențe, așa cum prevede OUG adoptată acum două zile, nici pentru alți pacienți, în cazul în care spitalele și clinicile vor refuza să încheie contracte cu CNAS. Din Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private (PALMED) fac parte cele mai cunoscute spitale și clinici private din România: Medlife, Sanador, Regina Maria, Polisano, Monza, Medicover, Centrul Medical Academica, Ponderas, Synevo, Neolife, Hiperdia etc. Membrii PALMED au o cotă de 70% din piața serviciilor medicale private din România.

"Salutăm decizia de extindere a programelor naţionale şi în mediul privat, fără condiţia existenţei unui excedent de pacienţi în spitalele publice, fapt care poate fi realizat fără niciun cost suplimentar pentru pacient. În egală măsură, ne exprimăm îngrijorarea pentru prorogarea introducerii contribuţiei personale fără nicio consultare prealabilă. Furnizorii de servicii medicale private vor realiza în perioada următoare o analiză privind oportunitatea semnării contractului din acest an, fapt care va permite realizarea de servicii medicale în regim privat doar contra cost", afirmă Cristian Hotoboc, preşedintele Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private scrie hotnews.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la PRIVAT merg cei care platesc asigurarea de sanatate . la STAT merg toti asistatii. asa au aparut spitalele de SARACI .
0
1
bravo lor! asa e cand faci lucrurile fara cap..PNL-isti prosti care n-au treaba cu munca si problemele din teren
2
5
Au facut o poola specialistii astia de la PNL... Inteligenta rara..
1
5
Nu mai luati bani de la stat
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102