-1.6° Constanța Mar., 7 Feb. 2023
Anul XX Nr. 6267
-1.6° Constanța Marți, 7 Februarie 2023 Anul XX Nr. 6267

Spitalul CFR, din Constanța, nu se alătură colegilor din București, la protest

Victor ROTARU 26 ianuarie 2023 | 00:00 1362

Mai mulți angajați ai spitalelor CFR au protestat, miercuri, 25 ianuarie a.c., în fața Ministerului Transportului. Angajații au ajuns să ia această măsură, întrucât ministerul condus de către Sorin Grindeanu intenționează să desființeze aceste unități medicale. Managerul Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța, a transmis reporterilor de la Replica, faptul că în cadrul unității pe care o administrează, nu s-au înregistrat proteste, „angajații sunt la muncă și își văd de treabă.”

Spitalul CFR, din Constanta, nu se alatura colegilor din Bucuresti, la protest

Angajații spitalelor CFR au protestat în fața Ministerului Transporturilor, întrucât se tem că Grindeanu va renunța la spitalele aflate în subordine. „În spațiul public au apărut informații conform cărora, în urma unei solicitări a Secretariatului General al Guvernului, 25 de instituții și autorități care au rețea sanitară proprie și-au anunțat intenția de a prelua unul sau mai multe spitale aflate în prezent în subordinea MTI”, a transmis Sanitas, într-un comunicat.

Spitalul CFR, din Constanta, nu se alatura colegilor din Bucuresti, la protest Sursă foto: libertatea.ro

Magnum BET - Ad.
Magnum BET - Ad.

Concret, măsura se referă la transferul unei rețele sanitare, în administrarea unor alte ministere sau U.A.T. – uri, fie către alte structuri de coordonare consilii județene, primării. Spre deosebire de protestele înregistrate la București, se pare că angajații Spitalului Clinic Căile Ferate Constanța sunt ceva mai rezervați: „Momentan angajații noștri care sunt prin Federația Sanitas nu au inițiat proteste. Mie, ca manager, nu îmi aparține acestă inițiativă. Nu s-au înregistrat proteste la Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța. Suntem la muncă și ne vedem de treabă.”, a declarat Iuliana Botezatu, Managerul Spitalului CF Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Ti-a placut articolul?

COMENTARII

angajatii sclavi trebuie sa se intrebe ce i s-a promis managerului ca sa nu participe la proces?
9
2

REPLICA

LOTO

6/49
23819113133
5/49
32325399
joker
33395201912