REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.3° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.3° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Spitalul de Boli Infecțioase, ACUZAT că e depășit de situație. Constănțean întors din China: nimeni nu m-a băgat în seamă!

Spitalul de Boli Infecțioase, ACUZAT că e depășit de situație. Constănțean întors din China: nimeni nu m-a băgat în seamă!

Replica API 27 februarie 2020 | 23:13 939

În contextul isteriei Coronavirus, conducerea Spitalului Clinic de Boli Infencțioase Constanța nu comunică eficient cu constănțenii, se plâng aceștia. Un parlamentar a solicitat informații despre pregătirea instituției în caz de o eventuală epidemie de coronavirus, iar răspunsul a fost unul neașteptat: Spitalul nu e pregătit pentru o eventuală epidemie de coronavirus. Iar informațiile despre noul tip de coronavirus le poate oferi doar Primăriei Municipiului Constanța. Că unitatea spitalicească nue ste pregătită a confirmat-o și un constănțean care s-a prezentat miercuri la spital. Acesta s-a întors din China în urmă cu două săptămâni, iar de câteva zile a început să se simtă rău. A fost ținut pe holurile unității sanitare fără să fie băgat în seamă. Într-un final, s-a resemnat și a plecat.

Un parlamentar a trimis către conducerea spitalului un set clar și concins de întrebări în legătură cu informații despre pregătirea unității pentru pericolul repreprezentat de virusul COVID-19. „Un răspuns în bătaie de joc, cu sfidarea legislației privind accesul la informațiile de interes public. Nu mai pun în discuție sfidarea celor mai elementare reguli de politețe și comunicare, cred că deja cer prea mult”, a spus Stelian Ion într-o postare pe Facebook.

Stelian Ion

Amintim faptul că, în prezența legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, instituțiile publice, care utilizează resurse financiare publice, sunt obligate să comunice informațiile de interes public la solicitarea cetățenilor. Orice persoană are dreptul să solicite și să obțină informații de la instituțiile publice. Refuzul explicit sau tacit al angajatului desemnat al unei autorităţi ori instituţii publice pentru aplicarea prevederilor prezentei legi constituie abatere şi atrage răspunderea disciplinară a celui vinovat. Situația este cu atât mai delicată, încât, Spitalul de Boli Infecțioase este unul din cele cinci spitale desemnate să preia pacienții infectați cu coronavirus în România. „Eu nu am solicitat altceva decât să aflu cât de pregătit este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase pentru a lupta cu foarte probabila apariție a coronavirus și la Constanța, dar având în vedere și calitatea mea de deputat , mi-am oferit și sprijinul pentru eventualele demersuri necesare la nivel național. Spitalul din Constanța este unul dintre cele 5 spitale desemnate să preia pacienții infectați cu coronavirus în România”, a mai spus deputatul USR în postarea de pe Facebook.

Constănțean întors din China, ignorat de medicii de la Spitalul de Boli Infecțioase

Ceea ce este și mai grav este faptul că cei care sosesc din zonele de risc nu sunt verificați prompt și sunt trimiși acasă să se monitorizeze singuri timp de 14 zile. Un constănțean care a venit din China s-a revoltat de faptul că medicii de la Spitalul de Boli Infencțioase nu l-au băgat deloc în seamă și l-au trimis acasă. ”M-am simțit rău de câteva zile. Am mers la spital. Nus e întâmplă nimic. Nici nu mă bagă îns eamă”, a spus, pentru Replica, constănțeanul. „Nimeni nu te bagă în seamă. O zic din proprie experiență, când am venit din China, am cerut să fac acel test de coronavirus și nimeni nu m-a băgat în seamă. Este un protocol prin care se face acel test, doar dacă prezinți simptome. Ți se spune să te duci acasă și să stai 14 zile. Este egal cu zero, este o mare prostie ce se cere. Nu ți se face niciun test, nimic”, a declarat constănțeanul întors din China.

Petruț IACOB

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei care sosesc din focar trebuie carantina institutionalizata
0
0
Tot guvernul si toate autoritaile sunt varza! Daca porneste boala mai tare, vom muri pe capete
4
2
Amenajati cabinete medicale in cluburile pt pensionari.
2
0
il stiu de cand era mic.si a ramas la fel. un infantile cu gura mare.
4
0
Protocolul este sa stai acasa 14 zile nu sa umbli de capul tau sa transmiti eventuale boli sau sa soliciti dupa creierasul tau teste...habar nu ai ce sunt si ce reprezinta va aruncati ca la moaste Cat priveste pe dl deputat, aveam o impresie exceptionala si am sa il votez primar dar lasati acuzele intr un domeniu in care nu aveti cunostinte. Sa stea acasa nenea care a venit din China, a spus si dr Arafat inclysiv la tv, pt masele populare.
11
2
candidat la primaria Constanta, s a intrat in campanie?
5
2
sa vezi cind o sa fii tratat cu apa de ploaie,zeama de carcalaci si spaga zilnica,cum pleci in china,de iunde ai venit,mercenarule,si de unde Nu trebuia sa te intorci.Stai acolo cu bolile tale!
1
6
Este normal,cand au auzit ca are coronavirus tot personalul medical a fugit revenind in unitate dupa plecarea pacientului!
9
1
Nu are cum sa fie un raspuns neobisnuit pentru ca noi romanii nu suntem pregatiti niciodata pentru nimic, asta se vede din tot ceea ce facem. Suntem carpaci nu profesionisti. Si daca sunt unii care vor faca ceva bun li se pune bete in roate. Asa ca scapa cine poate din acest haos.
7
0
Pai numele e mai multe, ca e cel putin 3-4 asa zise doctorese !
6
2
Asa este in toate spitalele romanesti.
11
2
Cine este? Numele
10
1
Aici in spitalul acesta este o doamna doctor care este semi- analfabeta, nu poate sa lege o propozitie, ar trebuii sa i se retraga dreptul de a lucra cu oamenii!
13
2
Schimbata conducerea daca in epidemie de gripa nu ai laborator permanent si plimbi pacientii pt un minim set de analize,la cheful lor mereu le iese scaun legat pe sonda si ala se caca imprastiat de umple judeteanul cu bacterii,niste incompetenti cu un meneger si director pus pe spagi!
15
3
Adelina tu nu ar trebuii sa ai drept de vot
10
12
Spitalul asta e o spelunca ordinara cu niste medici vai mama lor.
17
7
Dar tu ai descoperit apa de gura sau guma de mestecat?
12
10
Stelian Ion, dragule, te voi vota cu doua maini! A, nu te bucura prematur! Asta inseamna ca voi pune doua stampile pe tine, deci voi anula votul! Ha, ha! Mai puti a transpiratie, ca in scoala generala, dupa cum am citit? Sau ai descoperit sapunul?
21
13

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369