REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul de Oase de la Eforie se va transforma într-un centru de oncologie

Spitalul de Oase de la Eforie se va transforma într-un centru de oncologie

Replica API 21 octombrie 2016 | 23:10 329

Proiect al Consiliului Judeţean, cu participare americană

Proiect al Consiliului Judeţean, cu participare americană

Două mari eşecuri ale fostei administraţii judeţe sunt Spitalul de Oase de la Eforie şi Radioterapia. Ambele au fost puse pe butuci, în ciuda semnalelor de alarmă şi a protestelor zgomotoase, cel puţin în ceea ce priveşte situaţia spitalului de la Eforie, celebru acum zeci de ani pentru că punea pe picioare şi cel mai schilod bolnav.

Devenită secţie exterioară a Spitalului Judeţean Constanţa, unitatea de la Eforie a pus lacătul pe uşă în ceea ce priveşte intervenţiile medicale importante. A rămas un soi de centru de recuperare, dar unde nu ajuta nici aparatura, nici mobilierul, nici... caloriferul, de cele mai multe ori îngheţat bocnă. S-a speculat că miza distrugerii acestui spital o reprezintă terenul generos. Între timp, s-a schimbat conducerea Consiliului Judeţean, iar în momentul de faţă există o altă viziune în ceea ce priveşte sistemul de sănătate constănţean. Până să detaliem ce anume plănuieşte noua conducere CJC, mai amintim că şi Radioterapia a fost „îngropată”, fosta conducere a Spitalului Judeţean anunţând că... nu mai are posibilitatea să trateze pacienţii de cancer.

Cu această imagine în faţă, actualii şefi ai CJC au în plan să „reinventeze” Radioterapia, dar pe terenul fostului Spital de Oase de la Eforie. „Intenţionăm, într-adevăr, să construim o Radioterapie, un spital cum nu a mai existat, cu aparatură de ultimă generaţie, în locul Spitalului de Oase de la Eforie”, a confirmat vicepreşedintele CJC, Daniel Learciu, informaţiile pe acest subiect. Potrivit lui Learciu, proiectul este unul ambiţios, dar detaliile vor fi oferite în momentul în care se vor face paşi înainte cu acest viitor spital.

„Azi (ieri – n.r.), am întocmit o adresă pe acest subiect către Ministerul Sănătăţii, pe care urmează să o transmitem domnului ministru”, a adăugat Learciu. Conform acestuia, se doreşte ca în acest proiect să fie cooptat şi un partener american, pentru că un spital de o asemenea anvergură nu va putea fi gestionat doar de partea română. „Nu ne gândim doar la tratamentul pentru persoanele cu cancer, ci şi la operaţii complexe”, a spus Learciu.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108