REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
8.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare va fi RENOVAT!

Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare va fi RENOVAT!

Replica API 20 septembrie 2019 | 15:34 1221

Spitalul de Psihiatrie din Palazu Mare intră într-un proces de renovare! Anunțul a fost făcut de conducerea Spitalului Județean Constanța, în contextul mai multor apariții în mediul online a unor fotografii cu situația dezastruoasă a unității sanitare.

”În cel mai scurt timp secția va intră în renovare. A fost deja efectuată o evaluare tehnică și, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, urmează demararea lucrărilor (reparații grupuri sanitare, acoperiș, montare tarket, etc ). Până în momentul de față au mai fost efectuate igienizări, s-au achiziționat paturi noi, saltele, noptiere și mese. Clădirea, care datează din anul 1950 și este recunoscută sub numele de “Casă Agronomului”, necesită lucrări de reabilitare. Acestea vor fi efectuate fără întreruperea activității medicale. Concomitent cu lucrările de reparații, se va lucra la proiectul necesar unei clădiri noi, care să respecte standardele de calitate”, anunță conducerea spitalului.

Secția de psihiatrie a Spitalului Județean din Constanța a ajuns, din nou, în atenția publică, după ce USR a postat pe pagina de facebook imagini cu adevărat terifiante din interiorul unității. Pereți scorojiți, paturi vechi, insalubre-un tablou pe care-l admiră zilnic pacienții internați.

”Secția de psihiatrie(Palazu Mare) a Spitalului Județean din Constanța arată ca un loc unde s-ar putea turna filme horror. Paturi vechi, cearceafuri pătate, pereți scrijeliți cu mesaje ale fostilor pacienți, toalete insalubre, tavane din care curge apa - un tablou de care au parte zilnic pacienții și cadrele medicale. România se află pe locul doi în Europa din punct de vedere al incidenței bolilor mintale. Statul român este departe de a fi pregătit să îi ajute pe pacienții cu tulburări psihice. Dar la Constanța, situația este mult mai gravă. Constanța este singurul județ unde nu există o secție de bolnavi cronici. Toate județele care au o secție de psihiatrie în cadrul SJU au și spitale separate de psihiatrie, cu paturi pentru bolnavi acuți și cronici. Spitalele de specialitate sunt situate la periferie sau în afara reședințelor de județ. Toate dispun de condiții hoteliere, săli de sport, terapie ocupațională și acoperă toată patologia psihiatrică. La Constanța nu s-a putut. Am fost conduși de infractori care au transformat sistemul medical într-un rai al spăgilor. Este imperios necesar să investim în sănătate în anii viitori”, au transmis reprezentanții USR.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Informatiile usr sunt obtinute de la noul membru al partidului, dr. Cirjaliu, care a condus ,spitalul groazei mai bine de 20 de ani, fara sa fie deranjata de conditiile mizere.
3
1
Apa de ploaie , vai Romanie unde ai ajuns cu talharii astia de 30 de ani , Ceasusecu dadea gata nu unul ci doua spitale si alea noi
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614