REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spitalul din Cernavodă va avea Unitate de Primiri Urgenţe, cu ambulanţă refuzată de primarul din Peştera

Spitalul din Cernavodă va avea Unitate de Primiri Urgenţe, cu ambulanţă refuzată de primarul din Peştera

Replica API 21 mai 2015 | 23:22 878

Sponoche spune că are bugetul asigurat

Sponoche spune că are bugetul asigurat

Marius Sponoche

Cu un Spital Judeţean sufocat de solicitări, unitatea medicală de la Cernavodă se pregăteşte să-şi gestioneze o unitate proprie de primiri urgenţe. În urmă cu câteva zile, Spitalul Orăşenesc Cernavodă a primit avizul de principiu de la comisia interministerială pentru înfiinţarea Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU).

„Spitalul Cernavodă este singurul loc din care medicii nu pleacă”, se laudă managerul Marius Sponoche, readus la conducerea unităţii în condiţii care au stârnit controverse. Însă, dincolo de „afinităţile” politice ale lui Sponoche, trebuie menţionat că acesta intenţionează ca în foarte scurt timp să pună în funcţiune UPU, întrucât spaţiul necesar există, iar fondurile necesare sunt „ca şi asigurate” din partea Consiliului Local Cernavodă. „Spaţiul în care va funcţiona Urgenţa este camera de gardă, care respectă ordinul 1706 al Ministerului Sănătăţii privind înfiinţarea acestei unităţi. Trebuie să renovăm şi să dotăm camerele. Investiţia minimă se va ridica la circa 20 de mii - 30 de mii de euro, jumătate va merge la renovare, iar restul pentru achiziţionarea unui monitor de monitorizare a funcţiilor vitale şi pentru tărgi. În timp, vom continua investiţiile. Banii vor veni de la Consiliul Local, vom pregăti documentaţia, o rectificare bugetară, şi o vom promova în CL”, a explicat Sponoche. Tot managerul spitalului a mai ţinut să menţioneze că de circa o lună Spitalul Cernavodă are mai multe compartimente - cele mai noi fiind neurologie, reumatologie şi urologie. „Este bine, pentru că Spitalul Judeţean oricum ne trimitea înapoi anumite cazuri. Este bine şi pentru medici, pe care îi putem încadra altfel. Avem 27 de medici şi urmează să mai vină. De la noi nu pleacă medicii, la noi rămân, şi asta şi pentru că le asigurăm şi o diurnă de 1.000 de lei pe lună pentru transport”, a mai declarat Mariu Sponoche. Declaraţiile acestuia sunt întărite şi de senatorul PSD Nicolae Moga, care s-a implicat în proiectul înfiinţării Urgenţei Spitalului Orăşenesc Cernavodă. În plus, una din ambulanţele donate de senator în judeţul Constanţa a fost „redirecţionată” către Spitalul Cernavodă. „Întrucât ambulanţa care a ajuns în comuna Peştera nu era folosită, l-am rugat pe domnul primar să o dea la Cernavodă”, a declarat Moga. Primarul comunei Peştera, Valentin Vrabie, a confirmat că a „cedat” ambulanţa: „Am vrut să nu am nimic de la Moga, pentru că acea ambulanţă nu am putut să o folosesc. Nu mi-a dat această posibilitate, întrucât el, în calitate de senator, nu a făcut şi demersurile necesare existenţei unui cadru legal care să îmi permită să angajez şi personalul necesar - şofer, medic”, a reproşat Vrabie.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614