REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.6° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.6° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul din Hârşova nu-şi recunoaşte culpa în cazul femeii care a născut gemeni în două unităţi diferite

Spitalul din Hârşova nu-şi recunoaşte culpa în cazul femeii care a născut gemeni în două unităţi diferite

Replica API 29 decembrie 2012 | 00:00 112

Managerul contestă în instanţă amenda de la Direcţia de Sănătate

Managerul contestă în instanţă amenda de la Direcţia de Sănătate

Cazul de la jumătatea lunii septembrie când o femeie a adus pe lume gemeni, unul la spitalul din Hârşova, iar celălalt la Spitalul Judeţean Constanţa, a ajuns şi pe masa judecătorilor. Nemulţumit de faptul că a fost amendat de Direcţia de Sănătate Publică pentru că unitatea sanitară nu dispune de apă caldă, centrala unităţii fiind defectă încă din 2011, dar şi pentru faptul că nu a înfiinţat punctul de transfuzii sanguine pentru pacienţi, managerul spitalului Orăşenesc Hârşova, Adrian Mihai, a contestat contravenţia în instanţă. Judecătorii i-au respins cererea, însă managerul nu renunţă la demers, încercând să demonstreze că nu se face vinovat de situaţia din spital.

Pe 17 septembrie, managerul Adrian Mihai a deschis acţiune în instanţă, solicitând anularea procesului verbal de contravenţie în valoare de 20.000 lei, emis de inspectorii DSP Constanţa. Pe 2 septembrie, judecătorii i-au respins cererea însă, cum ambiţia managerului Adrian Mihai este mare, a făcut recurs, acţiunea fiind depusă a treia zi de Crăciun, urmând ca judecătorii să ia o decizie pe 27 martie 2013. Reamintim faptul că, pe 12 septembrie 2012, o femeie din Hârşova a ajuns la orele 24.00 la spitalul din localitate cu o sarcină gemelară, chinuindu-se până la ora 05.20, când a reuşit să nască primul copil, cu ajutorul medicului de gardă. Fiind o sarcină prematură şi două placente diferite, medicii de la Hârşova au trimis-o la Constanţa câteva ore mai târziu, unde l-a născut pe cel de-al doilea copil. Managerul spitalului se face vinovat pentru că, de nenumărate ori, inclusiv înaintea incidentului, inspectorii DSP i-au solicitat să respecte sarcinile din planul de conformare ce i-au fost trasate, respectiv înfiinţarea unui punct de transfuzie pentru pacienţi, însă a neglijat toate procesele verbale. La ultimul control realizat în aceeaşi zi cu incidentul în cauză, Spitalul a fost amendat cu 20.000 lei. "Era normal să piardă. Şi vor pierde şi recursul, după părerea mea. Noi am depus la dosar procesele verbale prin care i-am solicitat să rezolve aceste probleme, dar nu a făcut nimic", a declarat, referitor la acest subiect, managerul Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică din Constanţa, Constantin Dina.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218