REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Spitalul din Hârșova oferă consultații și analize gratuite femeilor însărcinate

Spitalul din Hârșova oferă consultații și analize gratuite femeilor însărcinate

Replica API 20 ianuarie 2020 | 11:08 639

Anul 2020 aduce numai vești bune pentru locuitorii din Hârșova dar și pentru cei din localitățile limitrofe. În Spitalul Orășenesc, modernizarea este cuvântul ce definește începutul acestui an, conform reprezentanților spitalului.

Spitalul Orăşenesc Hârşova vine în sprijinul comunităţii locale, implementând proiecte și programe noi în beneficiul cetățenilor. Astfel, pe lista celor mai noi programe introduse sunt: două programe de screening gratuite pentru femeile însărcinate sau care doresc să rămână însărcinate, și anume consult ginecologic, plus analize specifice de tiroidă (TSH, FT4, ATPO) - cu bilet de trimitere de la medicul de familie (către obstetrică-ginecologie) dar și pentru pacienţii cu vârsta de peste 40 ani, ce constă în ecografie tiroidiană și analize specifice pentru tiroidă. Acestea două sunt concepute pentru a monitoriza starea de sănătate a pacientelor, atât în timpul sarcinii, cât şi pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nedorite la naştere sau ulterior naşterii, precum şi având în vedere incidenţa crescută a afecţiunilor tiroidiene la persoane cu vârsta de peste 40 ani. Ce trebuie să știți despre aceste programe gratuite este faptul că aceste se vor desfășura doar într-o anumită perioadă, și anume 1 februarie – 31 martie 2020.

Pe lângă aceste două proiecte, trebuie să mai precizăm că modernizări s-au făcut și în cadrul ambulatoriului Spitalului Orășenesc Hârșova. Conform reprezentanților spitalului, în ambulantoriu au fost aduse echipamente de ultimă generaţie care să deservească pacienţii, precum: șase ecograf Doppler Color cu 2, 3 şi 4 sonde, trei electrocardiograf, un electroencefalograf, videocolposcop, Doppler fetal portabil, lectrocauter radiofrecvenţă, trusă videolaringoscopie; proiector de teste, truse instrumentar (chirurgie generală, ortopedie-traumatologie, obstetrică-ginecologie, pediatrie, urologie, orl) și multe altele. Nici cabinetul de oftalmologie nu a fost scăpat din vedere și a fost dotat aproape în întregime cu echipamente moderne precum:unit oftalmologic cu scaun pacient CSO Etoile II, autorefractokeratometru Nidek ARK-1a, biomicroscop cu aplanotonometru CSO SL9900, proiector de teste Nidek CP-770 și un tonometru non-contact Nidek NT-530.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614