REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul din Mangalia a cumpărat aparatură pentru Terapie Intensivă

Spitalul din Mangalia a cumpărat aparatură pentru Terapie Intensivă

Replica API 23 mai 2020 | 20:52 1544

Spitalul Municipal Mangalia a achiziționat, recent, cu fonduri de la Consiliul Local, aparatură medicală pentru Terapie Intensivă și alte activități specifice, în perioada crizei epidemiologice.

Potrivit reprezentanților spitalului, aparatura și echipamentele medicale recent cumpărate contribuie la eficientizarea actului medical și intervenția promptă în tratarea bolnavilor cu patologii complexe.

Astfel, s-au achiziționat mai multe echipamente medicale necesare pentru evaluarea și tratamentul de specialitate al pacienților, precum: un aparat de anestezie, opt monitoare funcții vitale, șase electrocardiografe, cinci ventilatoare, zece injectomate, zece aparate concentrator de oxigen, zece lămpi UV, un defibrilator sau un ventilator de ventilație noninvaziv.

Spitalul Mangalia are 15 paturi la Terapie Intensivă, iar pe fiecare secție s-a amenajat câte un izolator pentru preluarea cazurilor COVID-19, dacă va fi nevoie.

Ne-am străduit să dotăm unitatea noastră sanitară cu tot ce este necesar în această perioadă a crizei epidemiologice, dar și pentru a răspunde nevoilor din activitatea medicală curentă și viitoare. Aparatura medicală cumpărată ne ajută mult, mai ales în sălile de operație și post-operator, precum și pentru intervenția asupra bolnavilor oncologici. În prezent, dacă un pacient suspect coronavirus prezintă o urgență majoră chirurgicală, el poate fi tratat în siguranță, în spitalul nostru, ulterior putând fi tratat pentru patologia COVID-19, în Spitalul de Boli Infecțioase”, au precizat reprezentanți din conducerea spitalului.

La nivelul municipiului Mangalia, de la începutul crizei epidemiologice cauzate de coronavirus, au fost înregistrate 12 cazuri de infectări, acestea fiind asimptomatice sau ușoare și deja vindecate.

S.H.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aia din mangalia te trimit la cta si daca te.ai taiat la deget.Ba managera ulii,amanta primarului,degeaba iei fa aparatura daca nimeni nu stie ce sa faca cu ea!spitalul arata groaznic,toti pomii taiati si curtea umpluta de case mirlanesti de interlopi.sa va tratati voi acolo,iorgus si cristian,cit mai repede!
5
1
Este o investitie aparent inutila. Sectia de terapie intensiva NU functioneaza la Mangalia, desi se opereaza zilnic. Dak apare vreo complicatie, toata lumea spera ca pacientul sa reziste pana la Constanta. Sectia functioneaza ilegal, cu acordul tacit al DSP.
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218