REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Spitalul ISIS se PREGĂTEŞTE de o AFACERE IMOBILIARĂ!

Spitalul ISIS se PREGĂTEŞTE de o AFACERE IMOBILIARĂ!

Replica API 4 septembrie 2020 | 00:00 2831

Reprezentanţii SC Isis Medical Center SRL intenţionează să extindă sediul pe care îl deţin pe strada Mircea cel Bătrân, prin realizarea unei construcții cu 4 etaje în continuarea celei existente.

Întrucât terenul în cauză are reglementări urbanistice care nu permit realizarea investiției, SC Isis Medical Center elaborat un Plan Urbanistic Zonal pentru zona delimitată de străzile Tudor Vladimirescu, Mircea cel Bătrân, limită proprietăți private, strada Smârdan, Ștefan cel Mare, Bd. Tomis, strada Decebal și strada Ion Bănescu. SC Isis Medical Center SRL propune reconversia funcțională din funcțiunea de hotel în cea de spital și supraetajare, se mai arată în dosarul depus în atenția comisiei de urbanism. Precizăm că pe strada Mircea cel Bătrân 102 a funcționat fostul hotel Astoria, ce a aparţinut înainte de ‘89 PCR-ului. Din anul 2001, a funcționat aici PSD-ul. În 2005, imobilul a ajuns în proprietatea SC New Home Construct SA, o firmă implicată în operaţiunile de retrocedare a terenurilor Constanţei, cele care fac obiectul dosarului în care au fost trimişi în judecată Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Cristi Borcea şi alte 34 de persoane pentru fapte de corupţie. În 2016, Isis a închiariat imobilul de la firma sus menționată.

Se modifică circulația pe strada Smârdan

Potrivit PUZ-ului, se propune înfiinţarea unei noi treceri de pietoni pe strada Mircea cel Bătrân, care va fi la jumătatea distanţei dintre cele două treceri de pietoni deja existente în zonă. Se recomandă ca strada Smârdan să aibă circulaţie în dublu sens pentru că prin strada Mihai Eminescu traficul se poate deversa în bd. Mamaia fără a supraaglomera intersecţia semaforizată dintre str. Mircea cel Batran şi bd. Mamaia. Strada Smârdan are laţimea carosabilă de minim 7 m și ar fi pretabilă traficului în două sensuri.

Publicul poate transmite observaţii

Un prim pas în realizarea proiectului a fost făcut întrucât Agenţia de Mediu a oferit, la începutul anului, acordul cu privire la extinderea sediului. Aşadar, spitalul privat din Constanţa aşteaptă acum să afle dacă proprietarii din zonă au obiecţii în legătură cu PUZ-ul elaborat în vederea realizării investiției. Anunțul de consultare a fost postat pe site-ul primăriei pe 1 septembire. Documentele sunt disponibile pe site-ul Primăriei Constanţa şi conform anunţului de consultare privind elaborarea Planului Urbanistic Zonal, publicul este invitat să transmită observaţiile asupra acestora, dacă există, până pe data de 25 septembrie. De fapt, aceasta este doar o procedură pe care firma în baza căreia funcționează clinica trebuie să o îndeplinească pentru a obține autorizația de construire.

Amintim că inițiatorul proiectului propune conversia unei clădiri ce avea funcţia de hotel în cea de spital, care implică şi supraetajare. Adică, proiectul prevede transformarea hotelului în instituţie ce prestează servicii medicale, incluzând un spital, cabinete secializate şi laboratoare. Regimul de înălţime al noii clădiri este de D+P+4E. În prezent, acest teren este ocupat de 7 construcții, în suprafață construită totală de 1587,00 mp., având categoria curți-construcții, conform extraselor de carte funciară de informare și a planurilor de cadastru, dar se dorește modificarea categoriei de folosință. Clădirile noi se vor amplasa pe aliniament, în regim de construire înșiruit continuu.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ISIS sa-si faca spital mai la periferie. De ce aglomerati si sufocati orasul? Nu se mai poate respira.
4
1
S-a imbolnavit nevasta-mea de steptococ din ISIS dupa nastere si am dus-o cu salvarea la Spitalul Mare. Mai sunt si aroganti
7
0
"... strada Smardan sa aiba circulatie in dublu sens pentru ca prin strada Mihai Eminescu traficul se poate deversa in bd. Mamaia fara a supraaglomera intersectia semaforizata dintre str. Mircea cel Batran si bd. Mamaia. Strada Smardan are latimea carosabila de minim 7 m si ar fi pretabila traficului in doua sensuri.. wooooowwwww... Cata minte a avut cel care a gandit asa ceva... pe Smardan, masinile sunt parcate pe ambele parti, plus ca exista si locurile rezervate Asado, iar iesirea masinilor de la Trezorerie va incurca foarte mult traficul acolo.... minte sclipitoare..
8
0
Astia de la ISIS au niste preturi la consultatii si proceduri de iti vine sa proclami jihad si sa pleci in Siria !
11
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614