REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul Judeţean ameninţă cu executarea Casa de Sănătate, pentru o datorie de 4 milioane de euro

Spitalul Judeţean ameninţă cu executarea Casa de Sănătate, pentru o datorie de 4 milioane de euro

Replica API 21 iunie 2012 | 00:00 129

Bani nedecontaţi pe serviciile medicale prestate

Bani nedecontaţi pe serviciile medicale prestate

Conflictul dintre Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) pare să nu se mai termine. În timp ce pacienţii îşi procură singuri medicamentele şi tratamentele, pentru că spitalul duce lipsă de fonduri, conducerea CJAS refuză să plătească datoria de 4 milioane de euro, bani care ar putea ajuta unitatea spitalicească să iasă, pentru o perioadă, din impas.

Unitatea sanitară ar trebui închisă o săptămână în fiecare lună, dacă s-ar baza doar pe fondurile de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, după cum însuşi managerul dr. Dănuţ Căpăţână a atras atenţia în conferinţele de presă. Conform şefului Spitalului Judeţean, sumele încasate de la CJAS au scăzut semnificativ în ultimii ani, de la 9 milioane de lei pe lună cât se aloca în 2009, acum CJAS plăteşte mai puţin, în condiţiile în care costurile sunt din ce în ce mai mari. Din câte se pare, serviciile prestate de medicii Spitalului Judeţean în urmă cu 10 ani au fost recunoscute de reprezentanţii CJAS, numai că până în prezent nu s-a dorit decontarea lor. Motivul? Serviciile prestate au fost cu mult peste valoarea contractului, spune conducerea CJAS. "Este o problemă ce durează de ani de zile. Din punctul nostru de vedere acele servicii au fost prestate peste valoarea contractului", a declarat Daniel Dumitru Learciu, şeful CJAS Constanţa. Disputa dintre cele două instituţii a ajuns pe masa judecătorilor constănţeni, dar şi a celor din Bucureşti. După nenumărate înfăţişări, probatorii, acte depuse la dosar şi amânări de termene, instanţa a dat câştig de cauză Spitalului Judeţean, în urmă cu aproximativ 2 săptămâni. Chiar şi aşa, conducerea CJAS continuă să-şi menţină punctul de vedere şi a efectuat recurs, dosarul urmând să se judece la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. "Dosarul s-a judecat la Curtea de Apel Bucureşti, pe fond. Spitalul a avut câştig de cauză, iar noi am efectuat recurs. Rămâne de văzut care va fi decizia judecătorilor de la această instanţă", a mai spus Daniel Learciu. Oficialii celei mai mari unităţi sanitare din judeţul Constanţa susţin că vor continua procedurile de recuperare a debitului, chiar dacă asta înseamnă să execute silit CJAS. "Într-adevăr, am câştigat procesul la Bucureşti. Cu siguranţă că vor efectua recurs. Am purtat discuţii şi vom pune în executare hotărârea instanţei, însă dacă CJAS vor efectua recurs, va trebui să aşteptăm să se judece, şi apoi vom demara procedurile de executare silită", a declarat, pentru "Replica", dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean.

Mirela Sorina PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218