REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul Judeţean, cel Pneumoftiziologie şi Serviciul de Ambulanţă au primit ambulanţe

Spitalul Judeţean, cel Pneumoftiziologie şi Serviciul de Ambulanţă au primit ambulanţe

Replica API 4 iulie 2013 | 00:00 166

Consiliul Judeţean Constanţa a repartizat, joi, patru ambulanţe Serviciului de Ambulanţă Judeţean, una Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă şi una Spitalului de Pneumoftiziologie. ISU Dobrogea s-a ales cu 3 autospeciale de stins incendiile şi o ambulanţă. Reprezentanţii instituţiilor şi-au arătat aprecierea faţă de preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, menţionând că autovehiculele primite sunt de mare ajutor în derularea activităţii. Ca atare, după cum a spus dr. Dănuţ Căpăţână, managerul celei mai mari unităţi spitaliceşti de la malul mării, de acum pacienţii ce se externează, fiind vorba de cazuri sociale, vor avea cu ce ajunge acasă.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa, dar şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cât şi Spitalul de Pneumoftiziologie sunt acum mai bogate, primind ambulanţe. Vasile Popescu, şeful SAJ, spune că îl va ajuta foarte mult cele 4 ambulanţe în activitate, mai ales acum, pe timpul verii, când multe autovehicule sunt detaşate în staţiuni. "Este vorba de un număr de 4 ambulanţe, două de tip B, două tip C, ambulanţe care sosesc într-un moment de mare necesitate pentru noi, cu atât mai mult cu cât coincide cu o perioadă în care noi deja, de săptămâna aceasta, avem detaşate pe litoral un număr semnificativ de ambulanţe, în staţiunile sezoniere, începând de la Vama Veche, Neptun, Costineşti, Eforie Nord, Mamaia şi până la Năvodari. Acum avem 72 de ambulanţe, plus acestea 4, dintre care 10 sunt de tip C, pe când restul sunt B2 şi A. Ne ajută foarte mult cele noi, pentru că atunci când devin indisponibile una, două, trei ambulanţe, fie că e vorba de revizii, de defecţiuni, noi putem să funcţionăm la capacitate maximă având şi aceste ambulanţe, care suplimentează numărul pe care l-am avut până acum.", a spus Popescu, managerul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Constanţa. Şi cea mai mare unitate spitalicească de la malul mării va avea de acum o ambulanţă, pentru că, potrivit managerului dr. Dănuţ Căpăţână, sunt mulţi pacienţi care nu au cu ce ajunge acasă după ce se externează. "În cadrul acestui program european suntem fericiţii beneficiari ai unei ambulanţe, spun fericiţii pentru că avem nenumărate cazuri de pacienţi din judeţ, fiind spital judeţean şi nu numai, care nu au posibilitatea, după ce se externează, să ajungă acasă. Sunt multe cazuri sociale, oameni care trebuie să ajungă în localităţi îndepărtate şi, bineînţeles, că aceste ambulanţe ne va ajuta în acest scop, dar să şi îmbunătăţim calitatea actului medical prin aceste acţiuni.", a menţionat mangerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână. Acelaşi lucru se poate spune şi despre Spitalul de Pneumoftziologie: "Vreau să mulţumesc, atât în numele meu personal, cât şi al colegilor de la Palazu, pentru această ambulanţă, care ne este de foarte mare folos având în vedere că spitalul nostru este spital de monospecialitate, dar pacienţii noştri suferă de mai multe afecţiuni, ca atare avem nevoie de ea pentru transportul lor către Spitalul Judeţean. La momentul actual , trebuie să recunosc, nu avem nici una. Aveam o ambulanţă de tip Dacia, foarte veche, căreia i-a expirat atât asigurarea cât şi ITP-ul.", a spus dr. Erdin Borgazi, directorul Spitalului de Pneumoftiziologie.

Şeful CJC: O să mai vină şi un elicopter

Prezent la eveniment a fost şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, care a spus că ambulanţele fac parte dintr-un proiect care se ridică la 3,3 milioane de euro, iar în cel mai scurt timp vor sosi şi autospeciale de stins incendiile, dar şi un elicopter. "Noi continuăm seria proiectelor pe care le-am început înainte de intrarea României în Uniunea Europeană, adică intervalul 2004-2007, cât şi după ce am devenit ţară cu drepturi depline la data de 1 ianuarie 2007. Valoarea proiectului se ridică la 3,3 milioane euro, dar cu maşinile de stins incendiile, circa 11 milioane euro. Mai vin opt autospeciale de stins incendiile în septembrie, care vor merge în Mangalia, Neptun, Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Saturn, Venus şi localităţile limitrofe. O să mai vină şi un elicopter.", a declarat Nicuşor Constantinescu.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218