REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale ortopedice de la o firmă deţinută de doi medici din București

Spitalul Judeţean Constanţa cumpără materiale ortopedice de la o firmă deţinută de doi medici din București

Replica API 28 ianuarie 2017 | 08:11 1723

Mii de contracte, de peste 80 de milioane de euro, cu statul

Mii de contracte, de peste 80 de milioane de euro, cu statul

Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Constanța a cumpărat materiale ortopedice de la o firmă din București. Societatea comercială patronată de doi medici din Capitală este abonată la afaceri cu statul, ea primind, în ultimii ani, aproape 4.000 de contracte, din care marea majoritatea fără licitație, în valoare totală de peste 80.000.000 de euro.

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a atribuit pe 16.01.2017 două contracte privind achiziția de materiale de osteosinteză pentru Clinica de Ortopedie, în valoare de 10.480.680 lei, fără TVA. Un contract a fost semnat cu Stryker România SRL București, care va livra spitalului din Constanța materiale ortopedice în valoare de 624.900 lei, fără TVA, un altul fiind parafat cu Medical Ortovit SRL, de asemenea din Capitală. Aceasta va încasa de la unitatea spitalicească de la malul mării 9.855.780 lei, fără TVA, implanturile ortopedice urmând a fi livrate la magazia de materiale a SCJU Constanța.

Medical Ortovit SRL este unul din cei mai mari beneficiari ai banilor sistemului medical din România, cu nu mai puțin de 4.000 de contracte primite de la spitale din toată țara, în valoare totală de 83.172.002,09 euro. Incredibil este faptul că din cele 4.000 de contracte încheiate de firmă cu statul, peste 3.000 au fost încredințate direct. Înfiinţată în 1997, Medical Ortovit SRL este deţinută şi administrată de doi medici ortopezi, Mircea Istodorescu şi Vitalie Călăraş şi bifează profituri impresionante din contractele cu statul.

Firma care are ca domeniu de activitate comerțul cu amănuntul al articolelor medicale și ortopedice, a raportat pentru anul 2015 o cifră de afaceri de 29.154.420 lei și un profit net de 9.203.633 lei, cu 39 de angajați, precum și datorii de 4.105.520 lei. Anul trecut, pacienții Spitalului Clinic Colentina din București reclamau faptul că reprezentanții Medical Ortovit SRL umblau prin saloane ca la ei acasă, vânzând dispozitive și materiale sanitare (folii incizie, pansamente, halate sterile etc) necesare operațiilor, deși acestea sunt gratuite și decontate de Casa de Asigurări.

Înșelătorii pe holurile spitalului

Speriați și păcăliți de agenții de vânzări ai firmei, oamenii dădeau între 150 și 600 de lei pentru produse la care aveau dreptul gratuit și despre care nici măcar nu știau dacă au fost folosite în timpul operațiilor. Medical Ortovit SRL a primit numai în perioada 2007- 2015 mii de contracte cu statul, în valoare de peste 83 milioane de euro, cel mai mare fiind încheiat cu Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. dr. C.C. Iliescu”, de la care cei doi doctori au încasat 16.769.894,69 euro.

Printre clienții Medical Ortovit SRL se mai află Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Spiridon Iaşi, Spitalul Judeţean Satu Mare, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” etc. Spitalul Județean Constanța nu se află la prima înțelegere cu firma bucureșteană. Numai în 2015, cea mai mare unitatea spitalicească din Dobrogea a virat în conturile Medical Ortovit SRL 599.169,25 euro, fără TVA, prin două contracte parafate în martie, respectiv septembrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In spital este o intreaga increngatura de hoti, sefii de sectie sunt olteni sau machedoni in functie de cotizatiile catre manager firmele de medicamente le cotizeaza gros acestor infractori care la randul lor duc grosul managerului care transfera spaga la CJC, este sistem piramidal ca pestele de la cap se-mpute ortopedia si reanimarea vor fi jalnice atata timp cat sunt conduse de Serban si Badarau medicii constanteni emigreaza ca nu au loc de tiganii Dinca si Prazaru
1
0
F bine, cumparam pt ortopedie dar f important si vital este sa se doteze la maxim chirurgia, reanimarea, neurologia, cardiologia, oncologia si musai, Urgenta. De asta depinde viata noastra, politicieni intre ghilimele ce sunteti. Sa va fie rusine si sa infundati puscaria, javrelor!
3
2
este vremea hotilor!
2
0
Multumiti-i lui Nicusor care a adus totii expiratii din gasca lui de betivi in SCJU si pe care i-ati aplaudat ca vitele la inscaunare si acum va arde curu ca platiti bani grei pe implanturi gratuite la cardiovasc, chir si ortopedie.
1
0
nepotismul, spaga,turnatoria,la putere!sefi pusi nu pe merite profesionale,ci pe galbeni!cautati si veti gasi, curve, betive,hoate, dar mai ales proaste; toate acestea cu un iz de dictatura comunista!va urez sa plecati in coreea de nord!!
2
0
s-o vad pe masa cand ajunge si cu neamul ei cu tot de nenorociti la spital cum ii face lista de madicamente
1
0
Cand sug unii banii statului....asta da afacere.
3
0
Sefii de sectii colecteaza spagi si cotizeaza managerului pt a fi tinuti in functii PRAZARU este un tigan oltean tinut in brate de directorul AVRAM si sefa ATI BADARAU pacientii mor pe capete de mana acestor criminali desi este spital de stat trebuie sa platim orice serviciu medical este cel mai corupt spital din Romania pana si fasa trebuie sa-ti cumperi la puscarie cu mafiotii PRAZARU POPESCU BADARAU AVRAM!
1
1
nesimtitii astia ar trebui sa fie castrati chimic si incarcerati pentru crima impotriva umanitatii.
4
1
verificati si "afacerea" dr popescu razvan si a dr prazaru marius derulata in clinica de terapie intensiva. acestia opereaza sleev-uri gastrice, percep zeci si sute milioane de lei, fara a elibera chitante de nici un fel, spunandu-le pacientilor ca acela este un program privat si ca trebuie sa plateasca. asistentele din salile de operatie, dar si cele din terapie intensiva, sunt folosite fara a fi platite suplimentar. ca sa nu mai vorbesc de infirmiere. popescu si prazaru, mafiotilor, cat o sa va mai mearga? la beci cu voi!
5
4
toate comisioanele trec pe la manager. credeti ca ia cineva vreo licitatie fara atentii la mageri si sefi sectie? lasati restul ca este nimic
7
0
Aceste informatii trebuie sa circule prin spitale Prin saloane sa stie bietii romani ce drepturi au .iar bestiile nesatule care nu fac decat vsa jupuoaie si sa secatuiasca sa ia pedepse foarte mari
4
0
E f simplu. Verificati sponsorizarile acestei firme de 2 bani catre sefii de sectie si veti vedea de ce a castigat toate licitatiile.
4
3
Catqaline ai pus botu Psacat ca ai sa ajungi la locul acela domnesc Stim mai multe tu tii si sefi de sectie pe bani... Stii tu...
4
1
Sefii CJC l-au adus pe mafiotul Serban din Bucuresti sef la ortopedia Constanta cu cloaca lui de acoliti locuiesc in locuinte de lux platite din taxele contribuabililor cinstiti si ecmanesc pacientii ca si cum ar fi spital privat oare se sesizeaza careva cam ce spagi au incasat in ultimii 6 ani acesti asa zisi medici AVRAM, SERBAN, PRAZARU, BARAU etc? DNA exista oare la Constanta?
10
1
NATIONALIZAREA SISTEMULUI SANITAR ,,,,
6
2
Ma bucur ca in orasul Constanta se insanatoseste sistemul sanitar .
2
5

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108