REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spitalul Judeţean Constanţa, printre primele trei unităţi din ţară

Spitalul Judeţean Constanţa, printre primele trei unităţi din ţară

Replica API 29 iunie 2012 | 00:00 82

Ministrul Sănătăţii i-a schimbat clasificarea: rang I, fără plan de conformare

Ministrul Sănătăţii i-a schimbat clasificarea: rang I, fără plan de conformare

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, confirmă faptul că a semnat documentul prin care Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a fost încadrat în clasificarea de rang I, fără plan de conformare, ca urmare a faptului că şi-a îndeplinit toate obiectivele stabilite de către minister. Menţionăm că până în prezent cea mai mare unitate sanitară de la malul mării a fost catalogată ca spital de rang I cu plan de conformare. Prin această modificare a structurii se va ajunge la o finanţare mai bună cât şi alte beneficii, cert este că Spitalul Judeţean este al treilea din ţară, clasificat la cel mai înalt nivel de competenţă.

În cadrul unei conferinţe de presă de ieri, managerul Spitalului Judeţean, dr. Dănuţ Căpăţână, a confirmat faptul că ministerul a clasificat spitalul la cel mai înalt nivel de competenţă. "Eforturile conjugate ale Spitalului Judeţean şi ale Direcţiei de Sănătate Publică nu fac decât să ne bucure. Clasificarea spitalelor a avut la bază o evaluare a competenţelor, criterii pe baza cărora Spitalul Judeţean a fost clasificat în categoria 1, cu plan de conformare. Mai aveam un criteriu de îndeplinit pentru rang 1, şi anume creşterea numărului de pacienţi internaţi din alte zone, clasificare strâns legată de finanţarea de la Casa de Sănătate. În urma colaborării cu DSP şi a eforturilor noastre, spitalul a fost clasificat în categoria rang 1 pur. Este al treilea spital din ţară. Este un lucru pozitiv", a spus dr. Căpăţână. Precizăm că în 26 mai 2011 s-a emis un ordin de către fostul ministru al Sănătăţii, Attila Ceske, prin care Spitalul Judeţean era încadrat în clasificarea rang 1, cu plan de confirmare. "Având în vedere şi ultimele modernizări pe care Spitalul Judeţean le-a făcut împreună cu CJC, am trimis o solicitare la minister pentru modificarea clasificării spitalului, iar acum ne clasăm printre primele trei spitale din România ca şi criterii de competenţă, conform legislatiei în vigoare. Ne dorim să meargă în continuare cu modernizarea secţiilor. O să beneficiem în continuare de sprijin din partea Ministerului Sănătăţii pentru modernizarea spitalului. Am cerut fonduri pentru modernizarea Secţiei de Chirurgie. Sper ca în scurt timp să devenim cea mai modernă unitate sanitară din ţară. O unitate sanitară are nevoie de bani şi de personal calificat care să ajute la diagnosticarea şi tratarea pacienţilor care ajung aici, iar Consiliul Judeţean a înţeles acest aspect", a spus dr. Constantin Dina, directorul Direcţiei de Sănătate.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367