REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Spitalul Judeţean Constanţa, SUFOCAT de urgenţe! La o secţie cu 20 de paturi s-au prezentat 40 de pacienţi!

Spitalul Judeţean Constanţa, SUFOCAT de urgenţe! La o secţie cu 20 de paturi s-au prezentat 40 de pacienţi!

Replica API 22 martie 2018 | 00:00 345

Alo, Ministerul Sănătăţii?! Se mai aude ceva despre spitalul regional?

Alo, Ministerul Sănătăţii?! Se mai aude ceva despre spitalul regional?

Până când se decid guvernanţii dacă judeţul Constanţa „merită” un spital regional, chiar şi perioada de extra-sezon dă mari bătăi de cap medicilor de la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Pentru că la spitalul din Constanţa sosesc urgenţe şi din judeţele vecine, anumite secţii sunt „sufocate” de pacienţi şi este lesne de înţeles că situaţia va fi şi mai gravă în lunile de vară, când pe litoral vor sosi turiştii.

Spre exemplu, în momentul de faţă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa are aprobate doar 20 de paturi pe Secţia Gastroenterologie, iar în realitate sunt 40 de pacienţi care au nevoie de îngrijiri în regim de urgenţă. Situaţia a fost confirmată de managerul celei mai mari unităţi medicale de la malul mării, dr. Cătălin Grasa, care a declarat însă că gestionează situaţia aşa cum poate mai bine: „Pentru că sunt doar 20 de paturi pe Secţia Gastro, ceilalţi pacienţi au fost redistribuţi pe alte secţii, că doar nu era să punem câte doi oameni în pat.

Sunt urgenţe, sunt pacienţi sosiţi prin urgenţă cu hemoragii digestive superioare, HDS cu anemii severe, ce necesită corectare şi transfuzii”, a declarat dr. Cătălin Grasa. Managerul a admis că, într-adevăr, spitalul care deserveşte „judeţul Dobrogea” (evident, ca o glumă amară spus aşa) face faţă cu dificultate numărului mare de prezentări.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca medicii ar cobori de pe sectie in timp util la urgenta nu ar mai fi atat de aglomerat la!!!! Un specialist coboara la cateva ore sau daca este foarte urgent!!!!!!
6
2
JMEKERII AU SPITALELE LOR SPITALUL MI, SAU TRANSPORTURI SAU ELIAS , BOGATII SE TRATEAZA PRIN TARI STRAINE. PROSTII STAU LA COADA . TRAIASCA CAPITALISMUL
5
2
Madagascar desene animate
4
2
Pana la spital regional exista un proiect pt Spital Universitar, care s-ar fi putut construi la Campus, cu fonduri comune Min Sanatatii - Min Invatamant - Primarie - Consiliu judetean, dar NU INTERESEAZA PE NIMENI!! Constantenii au spitalele pe care le merita!
14
3
Sistemul de sanatate romanesc este un jaf iar romanii niste cacaciosi care dau fuga la spital pentru toate rahaturile!
12
4
Cine sa ne faca spital reg ,psd-uel?Haita asta de sacali nu fac altceva dect sa jefuiasca ce a mai ramas de la mistret si mascarici.Pana nu ne vom destepta pt a intelege ca ,ciuma asta rosie ete nociva pt viitorul copiilor nostrii,nu ne vom ridica din genunchi.
18
1
Banii pentru spitale i a furat porcul si drogatul care a emigrat in madagascar
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614