REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Spitalul Judeţean, creşă pentru 20 de copii abandonaţi de mame

Spitalul Judeţean, creşă pentru 20 de copii abandonaţi de mame

Replica API 26 mai 2011 | 00:00 2492

Părinţii încasează alocaţia, medicii se chinuie să-i ţină în viaţă

Părinţii încasează alocaţia, medicii se chinuie să-i ţină în viaţă

Secţia de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa a devenit locul unde părinţii care vor să scape de povara copiilor îşi părăsesc odraslele. Astfel, nu mai puţin de 20 de copii sunt abandonaţi în unitatea de tratament, de luni bune. Câteva mămici au refuzat pur şi simplu să-i mai ia acasă sau au plecat în străinătate fără să se mai uite în urmă. Lunar, unitatea sanitară manageriată de dr. Dănuţ Căpăţână cheltuie sume considerabile cu întreţinerea acestor copii. Conform directorului medical, dr. Cătălin Grasa, în spital se află acum 20 copii, cu vârste cuprinse între patru luni şi doi ani, ai căror părinţi nu i-au mai luat acasă. De cele mai multe ori, doctorii îi văd pe părinţi doar la internare. Există şi cazuri în care cei care-şi abandonează nou-născuţii nu se sfiesc să ridice alocaţia de creştere a copilului. Toţi cei 20 de copii abandonaţi în spital nu pot fi adoptaţi, însă cresc printre străini, din mila acestora. "La ora actuală 20 de copii sunt abandonaţi în spital. Este vorba de 10 nou-născuţi de maxim 4 luni şi 10 copii cu vârste cuprinse între 4 luni şi 2 ani. Copii au fost părăsiţi de mame de câteva luni. Cei de la Pediatrie au fost internaţi cu o anumită patologie, au fost trataţi, sunt sănătoşi, dar au rămas în spital pentru că nu a venit nimeni să-i preia", a declarat dr. Cătălin Grasa, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Reprezentanţii unităţii de tratament spun că au promisiuni din partea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială pentru Protecţia Copilului de a prelua o parte din copii. "Centrul de primire este supra-aglomerat, însă avem o promisiune de la Protecţia Copilului de a prelua 4 copii. Asemenea situaţii au existat şi în perioada 2004-2005. Pe timp de iarnă sunt lăsaţi în spital aproximativ 40 de copii. Este o situaţie tristă, un mecanism care nu funcţionează nemaipomenit, ţinând cont de faptul că sunt foarte multe persoane care ar dori să adopte copii", a spus dr. Grasa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vreau să-mi iau un băiat care oameni abandonează copii
0
1
Cei care vor sa adopte copii,prezentativa la spitalul faceți tot posibilu nu scrieți aici doar, ca nimeni nu va trage de mina , dacă vreți tare nu lăsați în simplu mesaj , ci prezentativa ,cereți, ce trebuie sa faceți pentru a adopta. Cu un mesaj nu rezolvați nimic.
0
0
Vreau sa adopt un bebelus,cum procedez?
0
0
Cine ma poate ajuta sa Adopt un copil?
0
0
A-s dori si eu sa anfiez un baetel de 1-2 ani sau 2 jumate sau si mai mic .. nu are importanta ,Domnilor doctori cn .vede acest mesaj sa am-i scrie pe haloyahoo12.com@gmail.com va multumesc ..astept raspuns.... m
4
0
Adootez si eu un cooil cum sa fac
2
1
Buna ziua. Eu as vrea sa botez un baietel mic daca ar merge sa ma ajutati. Imi doresc din toata inima sa si pot adopta doar ca nu prea pot nu sunt maritata . Va rog ajutati'ma daca stiti pe cineva sau cum sa fac.
0
0
Vreau sa, iau un, bebelus
0
0
Care sunt pasii in adoptarea unui copil?
0
2
A-si vrea sa adopt un bebe cum procedez?
0
2
Va rog din suflet sa adoptati. Sa luati in plasament, sa facem ceva pt copii astia. Guvernul ar trebui sa introduca steriletul obligatoriu daca situatia financiara nu permite cresterea copiilor. Femeile astea se gandesc ca ii fac si poate o sa fie bine. Treziti-va ca nu e bine, copii astia cresc cu handicap daca nu sunt stimulati, sunt abuzati batuti jigniti, conducerea tarii nu e interesata de ei orice am incerca, proteja-ti copii protejandu-va pe voi. Nu ii face-ti daca nu ii doriti. Eu sunt tanara, nu imi permit sa adopt, dar vreau ca in urmatorii sa adopt. Haide-ti sa ii ajutam.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218