REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Spitalul Judeţean face licitaţie pentru lifturi noi şi dă afară liftierele

Spitalul Judeţean face licitaţie pentru lifturi noi şi dă afară liftierele

Replica API 23 iunie 2011 | 00:00 161

Achiziţie de 600.000 de euro, blocată de ANRMAP

Achiziţie de 600.000 de euro, blocată de ANRMAP

Toate lifturile din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţă, vechi de 50 de ani, vor fi schimbate, iar unitatea va fi monitorizată video. Fondurile necesare pentru înlocuirea ascensoarelor provin exclusiv de la Consiliul Judeţean Constanţa. Managerul unităţii sanitare, dr. Dănuţ Căpăţână, susţine că pentru implementarea proiectului va avea loc o licitaţie, iar accesul în noile lifturi se va face doar pe baza cartelelor electronice.

"Demarăm licitaţia pentru 16 ascensoare. S-a găsit buget şi se lansează licitaţia. Toate lifturile vor fi schimbate. Spitalul Judeţean va fi dotat cu lifturi moderne, cu acces pe bază de cartelă validă pentru spital. Suntem în curs de a instala şi un sistem de supraveghere video şi de a modifica zona de acces control. Actualele utilaje sunt depăşite, au o vechime de 50 de ani, dar sunt verificate periodic, ori noi avem nevoie de lifturi performate, de inox, care să poată fi curăţate", a declarat dr. Dănuţ Căpăţână. De precizat faptul că implimentarea noului proiect va lăsa pe drumuri 60 de liftiere. Căpăţână spune că personalul care în prezent se ocupă de ascensoare va fi disponibilizat. "Se va renunţa la liftiere pentru că nu are sens. Sunt 60 de persoane care lucrează în ture şi care vor fi disponibilizate. Prin alte spitale prin lume sau la hoteluri nu există liftiere. Pacienţii sunt însoţiţi de infirmiere şi nu de liftiere" , a declarat dr. Dănuţ Căpăţână. Conform acestuia, valoarea proiectului se ridică la 600.000 de euro, la care se mai adaugă şi TVA. Singura problemă însă o reprezintă Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP) care nu a validat anunţurile privind ascensoarele şi sistemul de monitorizare. "Anunţul a fost respins de trei ori pe motive hilare. Nu din cauza noastră nu au fost validate, ci din cauza faptului că termenele de publicare ale anunţului sunt depăşite de cei de la ANRMAP. Suntem în război pe faţă cu cei de la ANRMAP. I-am dat în judecată şi urmează să-i dăm din nou dacă nu ne validează procedura licitaţiei privind lifturile, pentru că nu este normal să ne întârzie anunţurile cu lunile. Referitor la anunţul privind sistemul video al spitalului, suntem deja în instanţă cu cei de la ANRMAP. I-am acţionat în instanţă de aproximativ trei săptămâni, pentru o decizie prin care ne-au obligat să scoatem din caietul de sarcini privind camerele de supraveghere cerinţa vizavi de ISO pentru sisteme de securitate, ceea ce mi s-a părut o mare prostie. Vorbim de certificatul care ne dă siguranţa că produsul vândut de companie îndeplineşte standardele legale", a spus Căpăţână. Managerul spune că ANRMAP se confruntă cu un deficit de personal, motiv pentru care anunţurile sunt postate cu întârziere. "Din informaţiile pe care le avem, se pare că ANRMAP nu mai are oameni, au plecat foarte mulţi de acolo, iar cei existenţi nu mai fac faţă solicitărilor şi atunci nu ajung să valideze anunţurile, pe care le resping pe motive hilare. Nu acelaşi lucru se întâmplă cu spitalele din Ardeal, iar pe noi ne cred ciumaţi şi când aud de Constanţa ne blochează procedura de licitaţie. Nu a existat procedură să nu fie respinsă de ANRMAP cel puţin odată", s-a plâns dr. Căpăţână.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614