REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.2° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Spitalul Judeţean "revendică" bolnavii de cancer din evidenţele Euromedic

Spitalul Judeţean "revendică" bolnavii de cancer din evidenţele Euromedic

Replica API 18 mai 2011 | 00:00 161

Pentru că unitatea privată refuză să-şi facă farmacie cu circuit închis,

Pentru că unitatea privată refuză să-şi facă farmacie cu circuit închis,

Reprezentanţii instituţiilor de sănătate din Constanţa s-au reunit, ieri, pentru a clarifica problema medicamentelor oncologice parenterale. În cadrul unei întâlniri de lucru, specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au cerut coordonatorului programului judeţean de Oncologie, dr. Dana Pleş, şi reprezentanţilor clinicii private Euromedic să respecte normele de aplicare a Ordinului 264 privind programele naţionale de sănătate. Cei de la clinica Euromedic, motivând că nu dispun de o farmacie cu circuit închis, fac presiuni asupra reprezentanţilor Spitalului Judeţean să le acorde medicaţia necesară, numai că cei de la unitatea sanitară spun că achiziţia, depozitarea şi distribuirea medicamentelor injectabile pentru tratamentul bolnavilor de cancer, o face exclusiv instituţia condusă de dr. Dănuţ Căpăţână şi nu sunt de acord ca privaţii să tragă foloase de pe urma lor. Astfel că bolnavii din evidenţele clinicii Euromedic, pentru a beneficia de tratamentul oncologic, au devenit brusc pacienţii Spitalului Judeţean.

Unul dintre motivele pentru care Spitalul Judeţean refuză să elibereze din farmacia unităţii medicamentele injectabile este şi faptul că tratamentul pacienţilor nu este unul obişnuit. "Vorbim de un tratament psihotrop, de droguri. Dacă dai în mâna pacientului droguri, te întrebi unde să duce cu ele după ce părăseşte Spitalul Judeţean? La Euromedic să-şi facă injecţia? Şi dacă pacientul nu ajunge la clinică cu medicamentul injectabil, cine este răspunzător? Cert este că trebuie să intre în legalitate cu toţii. Adevărul este undeva la mijloc. Spitalul pune la dispoziţie absolut tot, dar privatul nu vrea să-şi facă farmacie. Reprezentanţii Spitalului Judeţean invocă cheltuieli de depozitare a medicamentelor şi de resurse umane şi spun că nu vor să elibereze medicamente pacienţilor de la clinica Euromedic pentru că nu le pot scădea din gestiune, dar şi pentru faptul că reprezentanţii clinicii Euromedic nu dispun de farmacie cu circuit închis şi se folosesc de platforma publică doar pentru a beneficia de bani, fără a depune un minim efort. Cu toate acestea pacienţii beneficiază de trataemntul de care au nevoie prin intermediul foilor de internare de zi în Spitalul Judeţean", au declarat, pentru "Replica" de Constanţa, specialiştii DSP. Reamintim faptul că la începutul lunii mai managerul Spitalului Judeţean acuza reprezentanţii CJAS că fac presiuni asupra sa pentru a elibera ilegal din farmacia unităţii sanitare medicamente injectabile pentru clinicile private care acordă tratament bolnavilor de cancer.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369