REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
10.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Spitalul Judeţean, SUB LUPĂ pentru acreditare!

Spitalul Judeţean, SUB LUPĂ pentru acreditare!

Replica API 12 decembrie 2017 | 00:00 207

Săptămână de foc pentru conducerea și angajații Spitalului Clinic Județeană de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. O comisie de la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate se află, săptămâna aceasta, în spital și evaluează întreaga activitatea și dotările unității, în vederea acreditării. De rezultatul acestei evaluări va depinde finanțarea pe care o va primi spitalul din Constanța de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate pe următorii cinci ani.

De câteva săptămâni, nervii au fost întinși la maximum în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța. Toți angajații s-au asigurat că pe secții este curățenie, că toate sunt puse în ordine, că toate hârtiile sunt făcute ca la carte etc. Motivul care i-a alarmat pe toți îl reprezintă vizita comisiei de la Agenția Națională de Management al Calității în Sănătate, care evaluează spitalul în vederea acreditării.

Deși sună mai mult a chestiune birocratică menită să consume timpul și energia cadrelor medicale, acreditarea este un aspect extrem de important pentru unitatea spitalicească, având în vedere că în funcție de categoria în care încadrată va depinde finanțarea pe care o va primi pe următorii cinci ani.

Iar luni, 11 decembrie a.c., comisia formată din șapte evaluatori a ajuns la Constanța. Verificarea este programată să se desfășoare până duminică, 17 decembrie a.c., inclusiv, iar evaluatorii vor controla și judeca fiecare aspect al activității și al dotării, de pe toate secțiile, din Unitatea de Primiri Urgențe și inclusiv privind procedurile de internări de zi.

Procedura acreditării se desfășoară la cinci ani, iar până în prezent Spitalul Județean Constanța a fost în categoria 1A, de top pentru unitățile spitalicești din țara noastră, potrivit standardelor impuse de agenția evaluatoare. Dar, așa cum a punctat dr. Cătălin Grasa, managerul spitalului constănțean, între timp, de la ultima evaluare, standardele au mai crescut.

„Ne dorim să rămânem în categoria 1A, cum suntem şi acum. Între timp, faţă de acum cinci ani, standardele au crescut cu mult şi, din păcate, nu numai noi, ci şi alte spitale, nu ne bucurăm de nişte modificări simţitoare vizavi de structură, ci, din contră, e un decalaj vizavi de cerinţe şi realitate. Sperăm să trecem cu bine”, a afirmat managerul unităţii medicale.

Mai ales că, așa cum puncta și dr. Cătălin Grasa, sunt în probleme. „Problemele cele mai arzătoare sunt legate de suprapopularea anumitor secţii, număr mic de paturi faţă de necesar, vedeţi Pediatria, Neurologia, Cardiologia, UPU, în egală măsură. De asemenea, decalajul între secţii vizavi de reparaţii, unele sunt modernizate şi trebuie să deblocăm acest lucru”, a explicat Cătălin Grasa, în ultima conferință de presă.

Spitalul Judeţean Constanţa este între primele cinci din ţară, având anul trecut 64.000 de pacienţi externați, iar la Unitatea de Primire Urgenţe s-au prezentat în aceeaşi perioadă de timp 140.000 de persoane.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravo felicitari. Ati crescut standardele la ce? Incepand de la urgente ...Ajungi mai mult mort de cat viu 30 de,persoane inaintea ta si auzi cum tipa asistentele la tine,zbiara ca psihopatele. Astepti 3,4 ore ca,de...esti sanatos nu ai ce face acasa primire 0. Reparto neurologie noaptea trece cum mai trece ca,defileaza scarafagi,nu te ia somnul.A doua zi 13 Decembrie vine medicul la vizita...dupa, dispare tot personalul.Revin trei asistente dupa amiaza ,sa te puna in garda .Sa spune.ti doar vb frumoase despre noi.Asta-i Romania mita nene si cunostinte.Daca nu bagi,bagi in buzunarele mori cu z
0
0
Carcalacii face parte din acreditarea spitalului?
0
0
Standere au crescut de la ultima evaluare afirma menegeru.Zic sa avem pardon da,da pardon.As vrea sa fac publica o inregistrare un mp3 primita de la un pacient.Acesta a fost trimis la plimbare chiar de meneger.I se sugera sa nu se opereze si sa nu faca o anumita analiza cum ca ii mai bine sa nu stievce ii acolo.Deci evaluarea tre sa fie ok cu bune si rele.Nu mai stiu dak acel pacient a fost operat si daca si-a platit acea analiza cardiaca de care avea nevoie.Stiam atunci vazindui actele medicale ca avea un handicap.Acesta era si motivul pt care fusese respins.
1
1
Poate vine si la TBC Agigea sa vada cate nereguli sunt si cata spaga cere asistentul sef Cornel ,umflatul ala care taie si spanzura de unul singur crede ca e cel mai tare dar trebuie sa ii cada tronul si sa il urmeze pe Constantinescu.
0
1
si gandacii unde i-ati ascuns?
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369