REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spitalul Judeţean Tulcea a rămas fără un cardiolog: a fost condamnat definitiv pentru LUARE DE MITĂ

Spitalul Judeţean Tulcea a rămas fără un cardiolog: a fost condamnat definitiv pentru LUARE DE MITĂ

Replica API 23 ianuarie 2018 | 00:00 1800

Cecilia Chirvăsuţă

Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au respins ca nefondat apelul declarat de medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă, angajat a Spitalului Judeţean Tulcea, acuzat de luare de mită. Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe medicul cardiolog la o pedeapsă de 4 ani detenţie cu executare şi interzicerea exercitării profesiei tot pentru 4 ani, în timp ce asistenta Marcela Vlad, trimis ă în judecată pentru complicitate la săvârşirea faptei, a fost condamnată la o pedeapsă cu suspendare.

Ambele cadre medicale au atacat sentinţa Tribunalului la Curtea de Apel Constanţa care, după două amânări, a respins apelul ca nefondat. Prin urmare, sentinţa dată de Tribunal rămâne definitivă, ceea ce înseamnă că Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea va rămâne cu un singur medic cardiolog pe secţie.

Reamintim că procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, pe data de 29 octombrie 2015, începerea urmăririi penale pe numele Cecilia Chirvăsuţă – medic cardiolog, şi Marcela Vlad – asistent medical, ambele din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de luare de mită în formă continuată.

Din probatoriul administrat a rezultat faptul că în cursul anului 2013, precum şi cu o zi înainte de începerea urmăririi penale, medicul angajat al Secţiei de Cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită suma totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu de medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferentă unui dosar de pensionare pe caz de boală.

Totodată, asistenta Marcela Vlad, a primit suma totală de 300 lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu. Pe data de 28 octombrie 2015, procurorul de caz a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o perioadă de 24 de ore faţă de cele două suspecte, iar a doua zi, s-a propus arestarea prevenită a medicului, pe o perioadă de 30 de zile, iar instanţa de judecată a hotărât luarea măsurii prevenite a arestului la domiciliu. Faţă de asistenta Marcela Vlad, s-a dispus, la aceeaşi dată, luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A PRIMIT CE MERITA
0
0
Ce tara de cacat... altii fura miliarde de euro si sunt liberi si femeia asta pt 1000 lei 4 ani cu executare serios? Huaaaaa ! O tara de cacat
2
0
...ce pedeapsa merita Saltimbancul Sifilitic comparativ cu aceasta nefericita ? Cu ce masura judeca justitia din Ro ?
5
0
spagara trebuia sa se gandeasca ca profesorii ei de la tara si parintii au pensii poate mi mici decat spaga si iau medicamente la preturi nesimtite facute tot de niste nemancati ca ea .si se pare ca au salarii destul de corecte comparativ cu restul muritorilor
4
6
daca dna dr in cauza a primit 4 ani cu detentie, atunci parlamentarii si penalululi draknea pe viata si este putin
18
2
Mergeti la Spitalul de urgenta Sf.Andrei pe sectia de cardiologie si veti constata si acolo spaga la greu domnilor doctori.Pentru sanatate dai nu ai incotro ca de altfel stai pe un scaun s-au o targa intr-un salon la picioarele celorlalti pacienti internati.
14
1
Dna doctor daca faceai o crima nu erai in situatia de astazi.Asa cantareste justitia din Romania?.Eu am omorat o femeie pe trecerea de pietoni din Mamaia fiind beat si drogat iar astazi sunt liber ca pasarea cerului.Serban Huidu a omorat 3 oameni si i sa dat cu suspendare...Circ sau justitie ?.
25
2
Muiutz cu lamaie
5
0
Bv ...Foarte bn
4
4
Ce ai facut Cici ? I love you !
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367