REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Spitalul Judeţean va începe „trierea” personalului medical: caută asistente cunoscătoare de limba engleză!

Spitalul Judeţean va începe „trierea” personalului medical: caută asistente cunoscătoare de limba engleză!

Replica API 17 septembrie 2014 | 07:09 149

Specializare gratuită în Turcia

Specializare gratuită în Turcia

Asistentele din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa se vor specializa gratuit în Turcia. Pentru că toate cursurile se vor ţine în limba engleză, managerul celei mai mari unităţi sanitare de la malul mării a decis să testeze cadrele medicale.

„Am semnat un contract de colaborare cu grupul Acibaden şi am lansat în spital o înscriere pentru un examen în limba engleză, pentru că intenţionăm să trimitem şase asistente la specializare. O să organizăm la începutul lunii acest concurs de limbă engleză. Cei care vor trece testul vor susţine apoi şi un test profesional. Suntem la debut. Am stabilit un număr de şase locuri, pentru că atâtea ne permitem să finanţăm în momentul de faţă. Aş vrea să terminăm modul acesta, să vedem care sunt lucrurile pozitive şi ce greutăţi au fost întâmpinate, vom trage nişte concluzii şi după aceea nu va fi un impediment dacă sunt persoane care vor să meargă pe banii lor. Cele şase asistente care vor trece testul vor fi trimise la ei, unde vor sta două săptămâni, să şi lucreze în spitalele lor“, a declarat dr. Dănuţ Căpăţână, managerul Spitalului Judeţean.

Costurile legate de specializare vor fi suportate de Spitalul Judeţean, iar cursurile se vor ține la Acibadem Healthcare Group conform unui protocol de colaborare încheiat recent cu unitatea sanitară din Turcia. Tot managerul se gândeşte la implementarea un sistem benefic atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici. Astfel, fiecare pacient îşi va putea vizualiza dosarul medical chiar de acasă. Sistemul informatic va fi pus la punct abia anul viitor, după cere va fi implementat la nivelul întregului spital. „Pacienții vor avea posibilitatea ca pe baza unei parole și al unui user name să poată accesa dosarul personal în care se vor regăsi datele medicale cele mai importante“, a precizat managerul Spitalului Județean. La internarea în spital, bolnavii vor primi o brăţară cu un cod de bare care odată scanat va prezenta toate informaţiile medicale. Sistemul acesta este implementat deja în Franța sau Germania, în România fiind un criteriu de acordare a certificatului de calitate a managementului unităților sanitare.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102