REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
11.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SPITALUL MANGALIA are 27 de LOCURI disponibile pentru BOLNAVII COVID!

SPITALUL MANGALIA are 27 de LOCURI disponibile pentru BOLNAVII COVID!

Replica API 4 august 2020 | 00:00 1818

O infirmieră de la Căminul de Bătrâni din Mangalia a fost confirmată pozitiv cu noul noul coronavirus, în urma testării periodice a angajaților. Alina Dan, managerul spitalului din Mangalia, a vorbit despre acest caz dar și despre transformarea spitalului în spital COVID.

Nu se știe de unde a contactat virusul infirmiera

”Infirmiera de la Căminul de Bătrâni a venit la noi în Urgență, însă a fost trimisă la Spitalul de Boli Infecțioase. Deocamdată noi avem în spital 2 persoane vârstnice de la Cămin internate în spital, le-am testat și așteptăm rezultatul probelor de la Spitalul de Boli Infecțioase, care pot dura până la 72 de ore. Tot personalul de la Cămin și cei internați acolo sunt carantinați chiar în Cămin. DSP-ul face ancheta epidemiologică, iar testarea, ca să fie relevantă, se face în a șaptea zi de la confirmarea unui caz. Dacă prezintă cineva simptome în acest interval, se duce salvarea și îi duce ori la Infecțioase, ori la spitalul din Medgidia sau chiar la noi. Situația momentan este sub control. Infirmiera nu știe de unde ar fi putut lua virusul deoarece ei sunt testați periodic, de 2 ori pe lună, și chiar nu știe de unde a contractat virusul, ultima testare fiind acum 3 săptămâni.” a declarat Alina Dan, pentru ziarul Replica.

Pavilionul C este dedicat bolnavilor de COVID

În privința transformării spitalului într-unul Covid, managerul Spitalului din Mangalia a declarat: ”Pavilionul C este dedicat pacienților cu COVID, avem 9 locuri pentru pacienții suspecți și 27 pentru cei pozitivi. Noi ne ocupăm de cazurile ușoare, asimptomatice sau până se pozitivează, însă nu ne putem ocupa de cazurile grave care ar trebui internați la terapie intensivă. În luna iulie am avut 55 de infectați pe care i-am transferat la diferite unități din județ, dar acum dacă or să fie cazuri ușoare o să îi tratăm la noi.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locurile din acest spital ii asteapta cu stare grava pe politicienii covid si cei atasati lor! Asa sa le ajute Dumnezeu!
3
0
are cineva un pat ptr. el, nu-i duce grija.stim noi ,persona insemnata, cu poza mai sus
3
0
Au ajuns medicii si asistentele conduse de panorama asta
8
0
problema e ca nu are medici!singurul pneumolog este un derbedeu caruia i se rupe in paispe,iar restul habar n.au!
9
0
opriti un pat si lui radu primaru
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614