REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Spitalul Mangalia, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE

Spitalul Mangalia, dotat cu aparatură și echipamente medicale, finanțate din fonduri UE

Replica API 22 octombrie 2020 | 23:09 1412

Conducerea Spitalului Municipal Mangalia urmează să semneze contractul de finanțare europeană pentru dotarea unității medicale cu aparatură și materiale sanitare destinate tratării pacienților diagnosticați cu COVID-19. Proiectul are o valoare de 24 de milioane de lei și a fost depus la ministerul de resort, încă de la debutul pandemiei de coronavirus, în vederea consolidării capacității spitalului de gestionare a crizei sanitare COVID-19. În cadrul proiectului, s-au achiziționat aparatură și echipamente medicale, indispensabile tratării pacienților infectați cu SARS-CoV-2. Tot prin acest proiect, se va asigura achiziția consumabilelor și a materialelor dezinfectante folosite în unitatea medicală.

De la 1 noiembrie, unitatea sanitară va trata și cazurile grave COVID-19

Astfel, începând cu 1 noiembrie, a.c., unitatea sanitară va trata și cazurile grave COVID-19, care vor avea nevoie de îngrijire de specialitate în ATI. Secția de Terapie Intensivă din Mangalia dispune de 10 paturi, 7 dintre acestea, complet utilate, fiind alocate pacienților COVID. În prezent, Spitalul Municipal Mangalia are un număr de 107 paturi rezervate pacienților COVID-19, care beneficiază de tratament specific acestei afecțiuni.

Ceilalți pacienți din oraș și localitățile limitrofe, care se încadrează în cazuistica non-COVID, pot apela, în continuare, la serviciile medicale ale medicilor din Mangalia. Spațiile medicale au fost reorganizate, în Pavilionul A funcționând celelate secții deja existente și cabinetele din ambulatoriu. ”După ce a fost declarat spital suport COVID, în luna iulie a acestui an, la nivelul unității noastre sanitare, au avut loc o serie de transformări. Activitatea medicală se desfășoară în condiții bune, în actualul context epidemiologic, cadrele noastre medicale s-au adaptat situației și sunt în legătură permanentă cu medicii infecționiști din Spitalul de Boli Infecțioase pentru a asigura pacienților tratamentul corespunzător. Acest proiect cu finanțare UE completează gama de servicii medicale pe care le oferim pacienților și am dorit să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie pentru a lupta cu acest virus”, au declarat reprezentanți din conducerea unității sanitare din sudul litoralului.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
daca te trateaza doctori mengele expirati si asistonti facuti la fabrici de diplome,doar Dzeu este sansa ta!
1
0
Daca pacientii vor fi tratati de asistenti facuti la fabrica FEG , e clar....
1
0
Pe dracu! Asa de bine functineaza ca si tov managera a luat covid.Dae asta nu e stire.Si au mai luat si alte picioriste de la birouri.Pacat ca n-au ajuns si pe la dr.Mocanu pe sectia de anatomie patologica
0
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367