REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unei noi clădiri

Spitalul Mangalia solicită sprijinul Ambasadei SUA pentru construirea unei noi clădiri

Replica API 22 martie 2019 | 00:16 359

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia solicită sprijinul autorităților americane, în vederea atragerii de investitori interesați de finanțarea unor obiective cu caracter social, pentru unitatea medicală. Într-o scrisoare adresată, recent, Ambasadei Statelor Unite ale Americii, conducerea spitalului expune situația cu care se confruntă la nivelul unității spitalicești din Mangalia, ca urmare a retrocedării iminente a clădirii Pavilionului A, către proprietarul de drept - Crucea Roșie din România.

Deși, imobilul a fost dat în administrare, în urma unui protocol din anul 2003, încheiat cu Primăria Mangalia, respectivul corp de clădire a făcut obiectul unui proces de retrocedare intentat municipalității, de către respectiva instituție. În urma sentinței definitive și irevocabile, potrivit soluției date de instanță, Pavilionul A al clădirii spitalului trebuie ”restituit în natură” către Societatea Națională de Cruce Roșie din România. ”Incertitudinea care planează acum asupra posibilei eliberări a clădirii și logisticii din incinta acesteia pot avea influnțe devastatoare asupra activității noastre cu un puternic impact social. Cu toate acestea, încercăm să găsim soluții, fiind vorba despre Secțiile Neonatologie, Pediatrie și Maternitate-Ginecologie, plus Blocul Operator al acestora. Spitalul ar putea avea de la Primărie, un teren de 1.500 mp, în imediata apropiere a unității sanitare, pentru a fi construit un nou corp de clădire, dar pentru asta transferul terenului este condiționat de existența unei finanțări certe. De aceea, ne-am adresat instituției americane să ne sprijine, mai ales că tot cu ajutorul acestora s-au realizat de-a lungul anilor, o serie de alte proiecte socio-medicale, în orașul nostru”, au declarat reprezentanții conducerii spitalului. Precizăm că spitalul din Mangalia, cu cele patru pavilioane și cel administrativ, are 46 de ani de existență și acordă asistență medicală de specialitate unui numar de peste 65.000 de persoane, număr care se triplează pe perioada sezonului estival.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Crucea Rosie este madam Mihaela dragostea mea Geoana si ea s a dat peste cap sa ne lase fara sectia de spital Vor si ei sa aiba ceva la mare si uite ca au reusit Probabil o sa l gazduiasca si pe Draknea si Dancila
1
0
Bine ca in curtea spitalului si-au construit vila interlopii si alte panarame de indivizi mai pilosi. Ia sa faceti voi bors si sa nu va milogiti la americani . Ce treaba au americanii cu rafuieli intre clanuri din Mangalia si in modul cum se gestioneaza orasul ? Cereti ajutorul lui Iohannis daca aveti ,,cohones'',luati masuri dupa lege,ignorati borfasii care conduc din umbra si imput Mangalia, ca deja orasul este intepenit si va deveni o balega muritoare in foarte scurt timp.,, What the fuck is Mangalia? '', ar intreba cei de la ambasada SUA. Pai da,e chiar aiurea.
2
1
pai sa faca spitalu iin curtea lu iorgus ca in alta parte nu e loc.daca tot a dat el curtea amicilor lui.spitalul care avea un parc enorm acum nu mai are nici aleile.votati iorgus votati alde..a mai ramas ceva in mangalia care nu e al lui.
2
0
Pai si Crucea asta, culmea e si rosie, chiar nu intelege necesitatea iminenta a acestor sectii spitalicesti pentru zona de sud a Dobrogei??De ce nu i se ofera un teren la schimb sau o alta varianta si sa ramana cladirea cu destinatia actuala si apartinand de spital.
1
0
Niste frimituri de la stapan. Josnica situatie.
5
0
Crucea Rosie revendica cladirea in care functioneaza spitalul? Bai nene ,in ce lume traim? MUIE CRUCEA ROSIE ! Am fost voluntar o vreme ... am vazt cum merge treaba ! Unii cu munca iar conducerea cu sifonarea fondurilor!
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920