REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe

Spitalul Mangalia va fi dotat cu echipamente și aparatură medicală pentru patologii complexe

Replica API 8 aprilie 2020 | 09:44 1111

La Spitalul Municipal Mangalia se vor achiziționa echipamente și aparatură medicală, necesare în această perioadă de criză epidemiologică. Recent, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, Primăria Mangalia a alocat spitalului aproximativ 2 milioane de lei pentru achiziția echipamentelor de protecție, dar și pentru aparatură medicală de strictă necesitate. Astfel, fondurile vor fi destinate dotării spitalului cu mai multe echipamente de protecție și dezinfectanți, dar și pentru cumpărarea unor echipamente medicale indispensabile, în contextul pandemiei de coronavirus.

Reprezentanții instituției spitalicești spun că se va investi mai mult în aparatură medicală, precum: ventilatoare, nebulizatoare, injectomate, monitor funcții vitale, concentrator de oxigen, defibrilator, etc. În prezent, unitatea medicală din Mangalia este spital suport pentru alte patologii, non-Covid și vine în sprijinul marilor spitale din județul Constanța, ca urmare a înmulțirii cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19. Astfel, s-a luat decizia ca Spitalul Mangalia să vină în sprijinul pacienților non-Covid, care sunt internați la Spitalul de Boli Infecțioase și Spitalul Clinic de Urgență Constanța sau chiar la alte spitale din județ. În unitatea sanitară din Mangalia, s-a degajat o secție pentru preluarea cazurilor care ajung la Mangalia pentru a fi tratate de alte afecțiuni. „La nivel județean, Spitalul Medgidia este spital desemnat în tratarea pacienților COVID - 19 pozitiv, spital suport pentru infecțioase, apoi spitalul de pneumoftiziologie Constanta. Momentan, noi suntem spital pentru toate celelalte patologii medicale, suport pentru județean și ceea ce avem de întâmpinat zi cu zi. La sfârșitul săptămânii trecute, am preluat în grija noastră un copilaș de doar 1 an și 7 luni, abandonat și un bătrân cu o hemipareză în urma unui AVC, ambii de la spitalul din Medgidia, tocmai pentru a-i proteja de noul coronavirus. În cadrul spitalului nostru, au fost testate 14 persoane suspecte, dintre care doar una s-a confirmat pozitiv, fiind transportată la Constanța”, au precizat reprezentanți din conducerea spitalului. Pe această cale, reprezentanții Spitalului Mangalia mulțumesc tuturor celor care vin în sprijinul unității sanitare și a personalului medical din Mangalia și care, prin donațiile lor, contribuie la desfășurarea actului medical în bune condiții. ”Vă asigurăm de toată dăruirea și implicarea noastră, le mulțumesc colegilor mei pentru curajul și devotamentul lor și le promit că voi face tot ceea ce-mi stă în putere să-și desfășoare activitatea în siguranță! Încă o dată, mulțumesc tuturor celor care dau dovadă de atâta omenie, prin donațiile către spital, în astfel de momente grele”, a mai adăugat managerul unității medicale din Mangalia.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
aia este o baraca de ban meeting din dmhi,damen le-a mostenit
0
0
ba ind o sa intelegeti ca aparatelemfara specialisti Nu valoreaza doi bani. Mai bine ai specialusti,fara aparate,decit invers.Ideal sa le ai pe amindoua. Spitalul Mangalua arata groaznic,tot parcul l.a defrisat Iorgus,ca sa?si faca cotetze de neam prost tiganimea infractoare. Mdedicii mengele din mangalua sint inutilitati cu I mare,fugiti fratllor.Care nu,o sa va racoriti!
0
0
Oricum testarile din patru in patru zile pentru tot personalul din spital trebuiesc impuse neaparat. Pot veni pacienti non covid,insa ei pot avea deja virusachele si perioada de incubatie sa scoata la testare adevarata situatie. Toti pacientii trebuiesc sa fie considerati ca fiind infecaati,adica personalul medical sa fie permanent protejat cu echipamente de protective. Stim ca se prefera economia de bani in schimbul sanatatii sau vietii angajatilor,insa macar de forma ar fi cazul ca decidentii sa mimeze empatie si umanitate.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614