REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Spitalul Medgidia îşi modifică statul de funcţii şi organigrama

Spitalul Medgidia îşi modifică statul de funcţii şi organigrama

Replica API 26 februarie 2013 | 00:00 362

Proiect pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local

Proiect pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local

Spitalului Municipal Medgidia, aflat în subordinea autorităţii locale, nu mişcă un pas fără ştirea consilierilor. Având în vedere deficitul de personal medico-sanitar, precum şi redistribuirea angajaţilor conform prevederilor OUG nr. 34/2009, Spitalul Medgidia propune Consiliului Municipal Medgidia să modifice statul de funcţii şi a organigramei unităţii, prin redistribuirea personalului în funcţie de necesităţi.

Acest lucru va putea fi posibil după şedinţa CML, convocată de primarul Marian Iordache pe 28 februarie a.c., ora 18.00. Oficialii Spitalului Medgidia solicită, printre altele ,şi majorarea numărului de posturi aprobat la Secţia ATI, de la 24 la 25, prin redistribuirea unui post ocupat de asistentul medical principal din cadrul Compartimentului de Primire Urgenţe. "Orice modificare trebuie aprobată de către consilieri. O asistentă a plecat în Olanda, a ţinut în mod legal postul blocat şi pentru că renunţă la el vrem să-l scoatem la concurs. Însă, pentru organizarea concursului, legislaţia actuală ne obligă să facem o mie de hârtii. Pe o parte ni se cere să reducem cheltuielile şi pe de altă parte suntem nevoiţi să facem risipă de hârtie", a declarat, pentru "Replica", dr. Stere Buşu. Conducerea spitalului vrea să scoată la concurs şi posturile de medici şefi de secţie şi un post de farmacist şef, dar şi să achiziţioneze calculatoare pentru dotarea secţiilor cu respectarea OUG nr. 34/2009. Tot în şedinţa de joi, 28 februarie a.c., urmează să fie aprobat şi bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Medgidia pe anul 2013. "Bugetul este unul estimativ. Anul trecut am solicitat 200 de miliarde lei vechi şi am primit 160 de miliarde. Anul acesta am cerut 170 de miliarde, însă aşteptăm să semnăm contactul cu reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate", susţine dr. Buşu. Consilierii vor supune votului şi proiectul privind nominalizarea aleşilor locali, membri şi supleanţi, în comisia de vânzare a cabinetelor medicale şi a spaţiilor în care se desfăşoară activităţi conexe actului medical şi în comisia de soluţionare a contestaţiilor. "La comisia de vânzare sunt nominalizaţi ca membri Stelică Capriciu, Mihaela Dardag, ambii de la USL, şi ca supleanţi: Nedred Bechis de la UDTTMR şi Constantin Pricop de la USL. Din comisia de soluţionare a contestaţiilor vor face parte membrii Georgiana Gheorghiu de la USL şi Dumitru Cotârlă de la UNPR, iar ca supleanţi: Elvis Sorin Radu de la PER şi Aurelian Arsene de la PPDD", a precizat primarul Marian Ioradche.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218