REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
23.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Spitalul Militar de la stadionul Portul poate găzdui 100 de persoane: aici se vor trata cazurile ușoare și medii

Spitalul Militar de la stadionul Portul poate găzdui 100 de persoane: aici se vor trata cazurile ușoare și medii

Replica API 1 aprilie 2020 | 12:56 2394

Miercuri, 1 aprilie, a avut loc o prezentare a stadiului lucrărilor de asamblare-montare, desfășurate la obiectivul militar „Sistem Medical Modular de Intervenție și Tratament” (SMMIT) de la Constanța.

Spitalul CFR devine spațiu de cazare pentru medicii din unitatea militară

În perimetrul spitalului militar mobil se vor trata doar cazurile ușoare și medii, iar Spitalul CFR Constanța va deveni spațiu de cazare pentru medicii din unitatea militară.

"Aici se tratează cazurile ușoare și medii, pentru a decongestiona situația cazurilor grave. Cazurile grave vor fi tratate la Boli Infecțioase. La Spitalul CFR va fi cazat personalul medical care va lucra în spitalul militar. Campusul militar poate găzdui peste 100 de pacienți.", a precizat Lt. Col. dr. Nicolae-Cătălin Boca, medicul militar care coordonează activitatea integrată a acestui ansamblu.

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, are o capacitate de 55 de paturi și a fost finalizată, luni, 30 martie.

În cadrul întâlnirii cu jurnaliștii, locotenentul colonel, doctor Nicolae Cătălin Boca, a prezentat echipamentele medicale de care dispune până în prezent spitalul militar mobil. „Avem 20 de concentratoare de oxigen, 6 ventilatoare pentru ventilația pacienților a căror stare se agravează. De asemenea, spațiile în care vor sta pacienții, vor beneficia de presiune negativă, adică aceste aparate vor filtra aerul și îl vor evacua afară, tocmai pentru ca acești aerosoli să fie filtrați în afara facilității. Facilitatea va dispune de încălzire pe curent electric, sunt aere condiționate, de nivel militar, care pot să încălzească această facilitate. Sunt expuse în tot perimetrul extern al acestei facilități”, a spus locotentent colonel, dr. Nicolae Cătălin Boca.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate gazdui 100 de persoane dar are doar 55 de paturi, deci, 45 de bolnavi in picioare, ok ? Super....
1
0
de ce nu le tratati la domicliu cu medicamente adecvate? in speta kaletra cu tamiflu respectiv azitromicina cu clorchinolona? si va mai mirati de ce nu avem incredere in institutiile statului!
1
0
pana ne rupem de tot ,zici ca au venit rromii cu corturile
1
1
Ne-am mai pregatit cu o SHATRA taman in mijlocul orasului. Romania Normala. si Ancestrala. Filmul Shatra, ura, la gara, aleluia si zvac! ne-a luat dracul!
1
4
a venit vremea sa dam shpaga si in corturi,...combinezoanele cu buzunare bisericesti cand sosesc?
2
3
Vreau sa vad inca un spital de campanie si la SIBIU !!!!! in Piata Mare....eventual si la Cotroceni in fata
2
4
BRAVOOO !!Singurii aflati la DATORIE 24 din 24 H !!Poate daca erau fonduri alocate din 1990 , pana in prezent , putea sa fie construit un SPITAL , REGIONAL MILITAR , ULTRADOTAT , care sa deserveasca miltarii si populatia !!
5
2
Locatie este excelent aleasa. Spitalul CFR este chiar linga stadion, spitalul de boli infectioase si el aproape, gara la 2 pasi.
5
3
alta locatie nu au gasit? in centrul orasului ,nu e bine
4
5
unde au toaleta ,tot in rapa catre port deci tii bolnavii-n corturi iar personalul in spital,pare o ciudatenie dar asta-i romanica normala a lui adolf cap de lemn putred
8
7

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369