REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Spitalul Orăşenesc Hârşova va fi modernizat

Spitalul Orăşenesc Hârşova va fi modernizat

Replica API 12 ianuarie 2021 | 00:00 1514

Primarul oraşului Hârşova, Viorel Ionescu, a anunţat recent că a obţinut o finanțare nerambursabilă pentru un proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de aprox. 5,6 mil Euro. Este vorba de proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a Crizei COVID-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova„ prin intermediul căruia continuă dotarea și modernizarea instituţiei medicale.

"Cu mare bucurie vă anunț faptul că orașul Hârșova a mai obținut încă o finanțare nerambursabilă pentru un proiect finanțat din fonduri europene, cu o valoare de aprox. 5,6 mil Euro cu TVA, respectiv 27.182.976,45 lei cu TVA, contribuția orașului Hârșova fiind de 0 lei.

Este vorba de proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a Crizei COVID-19 la Spitalul Orășenesc Hârșova„ prin intermediul căruia continuăm dotarea și modernizarea Compartimentului Secției de Terapie Intensivă și a altor secții vitale ale spitalului cu echipamente medicale moderne, printre cele mai importante fiind:

- Ecograf Doppler radiologie

- Computer tomograf 32/64 slice-uri

- Tomografie în coerență optică OCT

- Aparat radiologie grafie scopie 3D cu coloana pe tavan

- Aparat radiologie cu mamografie, tomosinteza si sistem citire biopsie cu vaccum (pompa)

- Densitometrie osoasa digital

- Digitizor cu placi CR

-Aparat de radiologie mobil digital

- Analizor automat biochimie

- Analizor hematologie

Pe această cale, doresc să mulțumesc Managerului de proiect, dl. Doctor Primar Gavrila Alex

și echipei de implementare alcătuită din reprezentanți ai Primăriei Hârșova și ai Spitalului Orășenesc Hârșova, care au contribuit la depunerea acestui proiect și care s-au implicat activ în continuarea dezvoltării orașului nostru pe linie de sănătate.

Dincolo de aceste rezultate ale muncii celor cărora ne pasă de Hârșova și hârșoveni, vreau să îmi exprim regretul, cu această ocazie, față de imposibilitatea funcționării normale a Consiliului Local Hârșova, în condiții civilizate, de respect și responsabilitate. Nivelul discuțiilor în cadrul ședințelor de consiliu a devenit unul rușinos, pentru care eu, personal, îmi cer scuze față de cetățenii care sunt nevoiți să asiste la ieșirile nervoase și tensiunile generate de orgolii, frustrări și răzbunări personale. Le propun colegilor consilieri din Consiliul Local Hârșova să participe la o discuție informală, în care să găsim o soluție de conciliere, lăsând deoparte amenințările, încercările de intimidare, orgoliile personale ori dorința de a ne face rău unul altuia. Este o dovadă de maturitate, responsabilitate, dar în primul rând de respect față de cetățenii pe care avem obligația de a-i reprezenta. Toți suntem cetățeni ai acestui oraș, toți trebuie să îl iubim și să ne dorim dezvoltarea lui și acest lucru nu se poate realiza prin permanente manevre de boicot sau blocaj.

Sper, stimați colegi consilieri, să aveți un moment de reflecție în care să vă gândiți la comunitatea hârșoveană, să analizați dacă rezultatul acestor acțiuni vă aduc o satisfacție mai presus de interesul hârșovenilor, de stabilirea și menținerea unor relații bazate pe respect și colaborare", a explicat Viorel Ionescu.

D.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218