REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Spitalul privat din Ovidiu, funcţional de luni. Din echipa de medici fac parte şi doi ortopezi de la Eforie

Spitalul privat din Ovidiu, funcţional de luni. Din echipa de medici fac parte şi doi ortopezi de la Eforie

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 3893

OCH, o investiţie făcută cu împrumut de la bancă

OCH, o investiţie făcută cu împrumut de la bancă

Spitalul privat de pe raza oraşului Ovidiu se deschide oficial în luna mai. Vorbim de o investiţie 100% românească, făcută de un nucleu de medici constănţeni. "Deocamdată a fost în teste şi simulări", au declarat reprezentanţii unităţii. Spitalul are în dotare aparatură medicală de top, piscină- bazin medical, un punct de recuperare medicală, saloane de 1-2-3 paturi cu telecomandă, farmacie. Ovidius Clinical Hospital (OCH) este dotat la standarde europene şi vine ca o completare a serviciilor medicale din Constanţa. Blocul operator a costat 300.000 de euro. "Din luna aprilie va intra în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate", a spus directorul executiv ec. Adrian Mociu.

O zi de spitalizare costă 400 de lei. Pentru o colecistomie pacientul neasigurat va scoate din buzunar 4.000 de lei, în preţ fiind inclusă atât cazarea, cât şi masa. "Pacientul asigurat beneficiază de o reducere considerabilă de aproximativ 1.200 de lei, bani care vor fi decontaţi de către Casa de Asigurări. Procentul este variabil în funcţie de complexitatea actului medical şi a intervenţiei", a explicat directorul executiv. Pentru "o intervenţie mică", gen fisură anală, spitalul încasează 1.500 de lei. "Pentru rezecţii anterioare de rect, preţul creşte la 6.000 de lei", a completat directorul medical, prov. univ. dr. Ion Aşchie. Medicul Aşchie lucrează şi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi în cadrul Facultăţii de Medicină. "Această instituţie medicală este absolut nouă. Echipamentele medicale sunt de ultimă generaţie. Spitalul are în dotare piscină cu sistem de supraveghere subacvatic, pentru monitorizarea pacienţilor", a explicat dr. Aşchie. "OCH este o unitate complementară a Spitalului Judeţean", a mai spus medicul chirurg Răzvan Popescu. Echipa medicală este completă: 60 de persoane. Peste 35 de medici specialişti îşi vor desfăşura activitatea în unitatea din Ovidiu. "OCH poate să ofere servicii medicale şi chirurgicale la un înalt standard, pe ramuri multiple, pornind de la Gastroenterologie. Vorbim aici de nume de renume. Mă refer la domnul conf. dr. Eugen Dumitru, preşedintele Societăţii Române de Gastroenterologie. Putem să facem intervenţii foarte laborioase, prin tehnici moderne. Dotarea de aici nu o are nici un alt spital din regiune", a declarat dr. Popescu. Doi medici ortopezi care au rămas fără loc de muncă după închiderea Spitalului de Oase din Eforie, printre care şi cunoscutul medic Toma Cucu, au fost angajaţi de OCH. Unitatea are peste 50 de paturi, iar saloanele pacienţilor şi toaletele sunt prevăzute cu sisteme de alarmă. "Alarma se opreşte doar din salonul pacientului, pentru a fi monitorizat timpul de reacţie al asistentei", au mai explicat medicii. Spitalul are 9 acţionari, toţi medici. Investiţia a fost posibilă cu un împrumut de la Banca Transilvania. "Dobânzile la bancă merg 10 ani. Dumnezeu să fie cu noi", a spus dr. Răzvan Popescu. Unitatea de tratament devine funcţională de luni, 10 martie. "Fiecare am visat la un loc în care să lucrăm aşa cum ne-am dorit încă de pe băncile şcolii", a spus chirurgul Popescu. Spitalul este situat la ieşirea din Constanţa, pe DN2A, pe raza teritorial-administrativă a oraşului Ovidiu.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920