REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.8° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.8° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Sponoche a "sacrificat" omul primăriţei din Cernavodă pentru un apropiat

Sponoche a "sacrificat" omul primăriţei din Cernavodă pentru un apropiat

Replica API 28 septembrie 2011 | 00:00 716

Directorul medical al spitalului, schimbat din funcţie

Directorul medical al spitalului, schimbat din funcţie

Directorul medical interimar al Spitalului orăşenesc Cernavodă, Nicolae Vasile, a fost schimbat din funcţie. Decizia aparţine managerului Marius Ion Sponoche. Acesta a renunţat la serviciile lui Nicolae Vasile, impus în funcţia de director medical de către primarul Marian Mircea, pentru a face echipă cu un apropiat ce a activat, până în prezent, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa ca medic specialist chirurgie generală, susţin reprezentanţi ai unităţii sanitare din Cernavodă.

Medicul Vasile spune că nu a fost înlăturat de la conducerea unităţii pentru că nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile de serviciu, ci pentru că actualul manager interimar al spitalului preferă un director medical mult mai tânăr. "Schimbarea directorului medical a fost discutată şi în cadrul ultimei şedinţe de Consiliu de Administraţie al Spitalului Cernavodă. În cadrul unei discuţii purtate cu managerul, acesta nu a avut ce să-mi reproşeze din punct de vedere al activităţii medicale, dar mi-a comunicat că dorinţa şi voinţa sa este de a mă schimba din funcţie", a declarat pentru "Replica", dr. Nicolae Vasile. Medicul spune că activitatea sa ar urma să fie preluată cu data de 1 octombrie a.c. de către chirurgul Ahmed Berro. "Mandatul meu ca director medical interimar la Spitalul Cernavodă încetează la 1 octombrie. Dacă postul respectiv va fi scos la examen, atunci mă voi înscrie, dar până atunci voi profesa ca medic specialist de medicină internă în cadrul spitalului unde există un astfel de post liber", a menţionat dr. Vasile. De cealaltă parte, colegii acestuia spun că nu va putea profesa ca medic în cadrul spitalului. "Nu are contract, nu are post ca medic internist şi de la 1 octombrie nu va mai putea profesa în Spitalul Cernavodă, decât ca activitate privată la cabinetul aprobat de primărie", spun colegii acestuia. Tot aceştia mai spun că medicul Berro are planuri măreţe pentru Spitalul Cernavodă, şi anume acesta intenţionează să modifice structura organizatorică a unităţii. "Vrea să unească Chirurgia cu Ginecologia, pe motiv că ambele sunt specialităţi chirurgicale, dar pentru aceste schimbări va avea nevoie de avizul Ministerului Sănătăţii", spun angajaţi ai Spitalului Cernavodă. Ahmed Berro este cunoscut în rândul pacienţilor ca un medic dedicat meseriei sale. "Pe lângă calităţile incontestabile de chirurg, posedă şi o calitate rar întâlnită în sistemul medical: aceea de om. Un medic dedicat, care tratează cu pricepere şi cu suflet în egală măsură. Este un profesionalist desăvârşit şi un caracter impecabil", spun cei care au apelat la serviciile medicului.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367