REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.4° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Sportivi, verişori şi adversari: ei sunt campionii constănţeni ai tenisului de masă

Sportivi, verişori şi adversari: ei sunt campionii constănţeni ai tenisului de masă

Replica API 9 decembrie 2013 | 00:00 135

La Cupa României 2013 la tenis de masă, la cadeţi, Cristi Pletea şi Mihaela Plăeaşu au cucerit aurul, iar la juniori au ieşit pe locul doi. Cristi, Mihaela şi alţi 3 sportivi de la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru"din Constanţa sunt cei care au adus instituţiei 7 medalii de la Cupa României de tenis de masă.

Mihaela Plăeaşu şi Cristian Pletea sunt colegi de antrenament, de liceu şi, totodată, verişori. Amândoi sunt campioni la tenisul de masă şi s-au apucat relativ în acelaşi timp de acest sport: Mihaela la 6 ani şi jumătate, iar Cristi la 5 ani şi jumătate. Pasiunea pentru acest sport a luat naştere dintr-o discuţie a naşului lor, care este şi antrenor, cu părinţii lor. În aproximativ 7 ani de când au intrat în breasla sportivilor, au obţinut nenumărate medalii şi cupe: Mihaela deţine 30-40 de medalii şi 10 cupe, iar Cristi cam 30 de cupe şi un număr de două ori mai mare de medalii. Toate stau în camerele lor, aproape de ei. Antrenamentele lor sunt "de luni până duminică, sau mai bine zis, de luni până luni, pentru că se antrenează în fiecare zi. În fiecare dimineaţă când vin la şcoală, îi văd şi pe ei cum vin de pe drum pentru antrenamente", spune Andrei Szemerjai, directorul Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru". Într-adevăr, aceşti copii au două antrenamente pe zi: unul dimineaţa, altul după amiaza şi fiecare ţine aproximativ 2 ore- 2 ore şi jumătate. Dar, în ciuda faptului că petrec atât de mult timp antrenându-se sau participând la tot felul de competiţii sau open-uri, cei doi au şi rezultate bune la învăţătură. Mihaelei îi place limba română, iar Cristi preferă istoria. Odată au participat la o competiţie, dar în echipe diferite, aşa că au fost puşi în ipostaza de a fi rivali - Mihaela a jucat în echipă cu un alt constănţean, iar Cristi alături de o jucătoare din Serbia. Echipa lui Cristi a învins. "Copiii ăştia sunt copii buni şi la carte şi la sport. V-au spus că sunt verişori? Poate au tenisul în ADN", glumeşte Marian Şişu, profesor de matematică la LPS şi totodată dirigintele Mihaelei. Că tot veni vorba de ADN, cei doi mai au, fiecare, câte un frate: Mihaela un frate mai mic, Cristi - unul mai mare. Şi aceasta nu va veni ca o surpriză: toţi patru practică acelaşi sport. Au trei antrenori: Stelian Haşotti, Viorel Filimon şi Elena Sebe. Cei trei antrenori, dar şi părinţii, sunt oamenii din spatele celor doi campioni. Părinţii pentru că îi susţin moral, dar şi financiar: ei le plătesc toate open-urile sau evenimentele, Federaţia acoperind costurile doar pentru 1-2 open-uri şi Campionatele Europene. Cei doi se pregătesc acum de o nouă competiţie ce va avea loc pe 17 decembrie.

Cristina MARIN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614