REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

SRI a suspendat activitatea Colegiului Național de Informații și îi retrage diploma lui Teodorovici

SRI a suspendat activitatea Colegiului Național de Informații și îi retrage diploma lui Teodorovici

Replica API 8 martie 2018 | 00:15 343

Informație bombă ce are în prim-plan o instituție extrem de controversată și care a făcut subiectul multor mediatizări. Mai exact, Colegiul Național de Informații, instituție de învățământ care face parte din Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul" (ANIMV), aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), urmează să fie desființat. "Este o chestiune de săptămâni", au declarat pentru site-ul pressone.ro mai multe surse din SRI. Într-un răspuns oficial primit de PressOne de la Biroul de Presă al Academiei SRI se precizează că, în acest moment, "activitatea Colegiului Naţional de Informații este suspendată".

Decizia de suspendare a activității, care va fi urmată de închiderea Colegiului, a fost generată de ancheta internă pe care conducerea ANIMV a declanşat-o după ce, în octombrie 2017, actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici (46 de ani), declara că are o diplomă de absolvire a Colegiului fără să fi trecut "nici măcar o dată" pe acolo.

Mai mult, în răspunsul primit de PressOne la Biroul de Presă al Academiei SRI se spune că lui Eugen Teodorovici îi va fi retrasă diploma de absolvire a Colegiului, ca urmare a respectivei anchete interne.

Aceste două decizii, desființarea Colegiului și retragerea diplomei ministrului Teodorovici, sunt primele semne concrete de reformă în ANIMV pe care le ia noua conducere a SRI.

Sursă: EVZ.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bagatil pesta nu peste nustiu cite saptamini ci acuma imedeat fals si uz de fals ete cine conduce ministerul de finante SRI deaia au bani multi Comanescu Basescu Tiriac etc ca au pus mina pe finantele tarii
1
0
Cine raspunde ptr diplome false?.Eu am aproape 50 de capete dd acuzare.Daca omoram un cartier nu aveam atatea capete de acuzare.Nu este nicio diferenta intre Parchetul Constanta si DNA Ploiesti.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218