REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SRI acordă asistenţă de specialitate pentru persoanele fizice şi juridice

SRI acordă asistenţă de specialitate pentru persoanele fizice şi juridice

Replica API 3 august 2015 | 00:00 216

O fi de bine sau de rău?

O fi de bine sau de rău?

Vremuri grele sau deschidere fără limite? Serviciul Român de Informaţii anunţă că, la cererea persoanelor fizice şi juridice din sectorul privat, acordă asistenţă de specialitate pentru protejarea informaţiilor clasificate aflate în posesia acestora şi prevenirea scurgerii unor astfel de date ce nu pot fi aduse la cunoştinţa publicului.

Evident, asistenţa de specialitate a SRI se acordă contra cost sau gratuit pentru persoanele fizice şi juridice din sectorul privat care execută comenzi pentru stat, în limita şi pe durata acestora, precum şi celor care desfăşoară activitate de cercetare ori de producţie în probleme sau cu privire la aspecte de interes naţional.

În prezent, în îndeplinirea atribuţiilor ce îi revin, SRI cooperează cu instituţiile care au atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum Ministerul Administraţiei şi Internelor, Serviciul de Informaţii Externe, Serviciul de Protecţie şi Pază, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Justiţiei, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, cu Ministerul Public, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Direcţia Generală a Vămilor, cu celelalte organe ale administraţiei publice. De asemenea, este şi coordonator tehnic al Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614