REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SRI are o NOTĂ SECRETĂ despre mitingul din 10 august: Detaliile discutate de Eduard Hellvig despre gruparea #Rezist

SRI are o NOTĂ SECRETĂ despre mitingul din 10 august: Detaliile discutate de Eduard Hellvig despre gruparea #Rezist

Replica API 14 septembrie 2018 | 01:16 464

Claudiu Manda a discutat cu șeful SRI, Eduard Hellvig, în cadrul Comisiei de Control, despre mitingul din 10 august. Manda a aflat că SRI avea informații că protestul ar putea să se transforme în unul violent și a vorbit și despre o notă secretă a SRI, conform stiripesurse.ro.

Eduard Hellvig a abordat și subiectul grupării #Rezist, iar în zilele următoare SRI ar putea da informații despre finanțarea externă a grupării.

”Am discutat despre protestele din 10 august. Am stabilit că sunt de competența SRI. Pe de altă parte, ce s-a întâmplat în Piață sunt de ordinea publică, nu țin de competența lor, dar era de competența SRI dacă au informații utile pentru MAI, Jandarmerie, să fie transmise aceastor structuri. Spun că au informat, că au fost note transmise Ministerului, Jandarmeriei, și înainte de eveniment, și după eveniment.

Cei de la SRI spun că nu au ce să își reproșeze. Am primit o notă secretă. În perioada următoare, toate documentele pe care le-au transmis, chiar și la Președinție, să ni le trimită și nou. Exista informația că exista riscul ca protestul să escaladeze, să se transforme în unul violent. Nu au dorit să vorbească despre cei de la Rezist. Am convenit că dacă e o finanțare străină la pentru o organizație care dorește dărâmarea Guvernului să ne ofere documente.

Una dintre informări viza posibilitatea ca la acest miting să escaladeze şi să apară violenţe. Prima notă a fost trimisă pe data de 9 august către mai multe instituţii şi structuri, beneficiari. Înainte de 9 au mai existat comunicări, dar o sinteză către MAI, Jandarmerie, consilierul preşedintelui a fost pe 9. Au fost chiar două pe 9. Următoarele au fost în timp real, SRI având om la centrul de coordonare.”, a declarat Claudiu Manda.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Partidele astea romanesti au devenit niste super-tiganeli. Daca zici si tu ceva, ca un om, cica vrei sa dai foc la satra. Toti sunt mucles pana zice Bulibasa daca e bine sau nu. E pe staboreala, pe barosaneala. Puradeii si pirandele incep sa urle si sa-si puna fustele in cap doar la ordinul Bulibashului. Daca nu, mucles, te taie staborul cand te prinde noaptea ca te usurezi la spatele carutei. Tiganie de nedescris - cand mai apare cate unul mai normal, deja toti isi fac cruce ca-i nebun...
1
0
Adevarul e ca la orice alegeri, cu diaspora si isterie FB sau nu, ai de optat intre doua chestii mari si late: sa fii ticalosit de un baron local sau de unul mai cu staif, strainez continental. A treia inca nu exista si nici nu se va naste prea curand, ca n-are din cine.
1
1
Pentru ca diaspora a fost cea care a inclinat balanta la alegerile din 2016 si Johannis a ajuns presedinte si pentru ca oricat s-a caznit psd sa-i impiedice sa participe la alegeri si n-a reusit...le-a tras-o acum cu bastoanele si gaze lacrimogene!!!! Bestiile.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614