REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Stadionul Farul: Consilierii constănţeni vor vota un REGULAMENT de utilizare; în schimb, nu există bani pentru reabilitare

Stadionul Farul: Consilierii constănţeni vor vota un REGULAMENT de utilizare; în schimb, nu există bani pentru reabilitare

Replica API 24 octombrie 2018 | 00:25 1452

Odată cu preluarea stadionului Farul (“Gheorghe Hagi”), municipalitatea a decis să stabilească şi un regulament de utilizare a obiectivului. Nu se ştie momentan însă cu ce bani va fi reabilitat stadionul, însă un lucru este bun: consilierii locali urmează să voteze, la proxima şedinţă, şi un orar dedicat constănţenilor. Mai exact, oricine doreşte, poate intra pe stadion gratuit – să alerge, de exemplu – dimineaţa şi seara: „Persoanele fizice care doresc să utilizeze pista de atletism, vor depune o cerere la Administraţie vor avea acces între orele 19,00-22,00”, se arată în proiect.

Consilierii locali s-au întrunit zilele acestea în comisiile de specialitate premergătoare şedinţei lunare, iar cu această ocazie au dezbătut şi situaţia stadionului cunoscut sub denumirea „Farul”. „A fost stabilit regulamentul de ordine interioară al bazei sportive. Nu spun că nu este bună preluarea stadionului, dar, aşa cum am atras atenţia, nu avem nici un proiect legat de reabilitarea acestuia, nu există bani prevăzuţi pentru aşa ceva. Cel care a venit la comisie, din partea primăriei, să prezinte situaţia stadionului, ne-a precizat că este destul de degradat, scaune rupte etc. Mă gândesc la siguranţa celor care îl vor utiliza, în special a copiilor. A fost avansată ideea ca zonele foarte afectate să fie delimitate şi să nu poată fi momentan utilizate”, a explicat consilierul local PNL Cristina Văsii. „Un lucru bun este acela că a fost acceptat amendamentul şi introdus în proiect, care prevede accesul gratuit al constănţenilor în cadrul complexului, după un orar bine stabilit”, a adăugat Văsii.

Iată însă ce prevede proiectul ce urmează să fie votat în şedinţa CLM de la finele acestei luni:

"Imobilul Complex stadion "Gh. Hagi" situat în Str. Primaverii nr. 2-11, Constanţa se află în proprietatea Primariei municipiului Constanţa conform HG nr 574/2018

Prezentul regulament stabileşte raporturile dintre personalul din administraţie şi utilizatori, privind utilizarea facilităţilor a Complexului Stadlon "Gh. Hagi", str. Primăverii 2-11 (denumit în continuare Bază Sportivă), drepturile, obligaţiile, interdicţiile şi sancţiunile ce pot fi aplicate beneficiarului în scopul desfăşurării corespunzătoare a activitaţilor sportive şi de agrement, pentru ocrotirea sănătăţii lor, precum şi in scopul respectării ordinei şi curăţeniei în incinta bazei sportive.

Cunoaşterea, însuşirea şi respectarea regulamentului de ordine interioară al bazei sportive este obligatorie pentru toate persoanele care o frecventează.

CAPITOLUL I — DISPOZIŢII GENERALE

Art. 1 - Regulamentul de organizare şi functionare a Complexului Stadion "Gheorghe Hagi", str. Primăverii 2-11 (denumit în continuare Bază Sportivă), cuprinde norme privind organizarea şi functionarea facilităţilor de agrement şi sportive.

Art. 2 - Respectarea regulamentului este obligatorie pentru personalul administrativ, de întreţinere, pază şi curăţenie precum şi orice alte persoane fizice şi juridice care desfăşoară activităţi sportive.

Art. 3 - În cadrul Bazei sportive se vor putea desfăşura activităti culturale, sportive, agrement, precum şi alte activităţi de interes public.

Art. 4 - Baza sportivă işi propune:

a) promovarea sportului de performanţă şi de masă prin punerea la dispoziţie pe baza de contract/ proces verbal/cerere;

b) deservirea unităţilor de invătământ de pe raza municipiului care manifestă interes pentru realizarea de activităţi sportive din curicula de rinvătământ, conform unui orar prestabilit;

c) găzduirea unor competiţii sportive de interes local, naţional şi internaţional;

d) găzduirea altor activităţi de interes pentru comunitate.

Art. 5 Administrarea şi asigurarea cadrului necesar în vederea desfăşurării în

bune condiţii a activităţii specifice Bazei sportive se face de catre Primaria municipiului Constanţa prin Serviciului Administrativ Tehnico Economic, denumit în continuare Administraţie.

Art, 6 Toate activităţile desfăşurate în Baza sportivă vor fi coordonate şi

supravegheate de către angajaţii Administraţiei în vederea respectării legislaţiei în vigoare şi a prezentuiui regulament.

Art. 7 Baza sportivă cuprinde mai multe tipuri de spaţii, după cum urmează:

- spaţii cu acces cu taxă, pe bază de contract/proces verbal sau cerere

prealabilă: terenuri fotbal, pista atletism, pavilion administrativ (camera odihnă, vestiare, săli conferinţă, cantină, saună, sala fitness, birouri, magazii) pentru asociatii şi cluburi sportive;

- spaţii cu acces liber-pistă atletism, pentru persoanele fizice, cu respectarea

programului stabilit în urma cererilor aprobate;

CAPITOLUL II — REGULI DE ACCES ŞI CONDUITĂ

Art. 8 - Programul de antrenamente este stabilit în funcţie de solicitările structurilor sportive prin adrese lunare către Administraţie. Adresele se vor face până pe data de 25 a lunii în curs şi vor fi aprobate de Administraţie.

Art. 9 — Pe terenuri/pistă işi pot desfăşura activitatea una sau mai multe entităţi sportive dacă există cooperare între acestea.

Art. 10 Programul de pregătire al structurilor sportive ce îşi desfăşoară activitatea în cadrul Complexului Sportiv Stadion "Gheorghe Hagi", precum şi cel pentru public vor fi afişate la avizierul pavilionului administrativ.

Art. 11 - Ora de inchidere a căilor de acces în incinta Complexului Sportiv Stadion "Gheorghe Hagi" este ora 22.00.

Art. 12 Accesul în incinta complexului este permis în cazul membrilor din

structurile sportive care au încheiate contracte sau procese verbale cu Administraţia şi persoanelor cu cereri avizate, pe bază de tabel avizat de către Administraţie înmânat firmei de pază. Nu este permis accesul însoţitorilor, cu excepţia meciurilor oficiate şi a celor amicale.

Membrii din structurile sportive care au încheiate contracte sau procese verbale cu Administraţia (sportivi, antrenori, oficiali) îşi vor procura legitimaţii de acces care vor fi înmânate spre vizare către Administraţie.

Art. 13 - in pavilion au acces doar persoanele care au contract sau proces verbal cu Administratia (sportivi, antrenori, oficiali) pe baza unui tabel vizat de Administraţie.

Art. 14 Persoanele fizice care doresc să utilizeze pista de atletism, vor depune o cerere la Administraţie vor avea acces între orele 19,00-22,00.

În cazul în care în incinta Bazei sportive se desfăşoară meciuri sau alte evenimente oficiale, programul se modifică prin reprogramarea antrenamentelor".

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Tovarasu Fagadau, pune-o pe madam Merla la treaba, ca asa sunteti tari in gura! Ai curaj sa dai pe presa cate proiecte ai in derulare, pe fonduri europene?
0
0
Pai cum e mai nene cu toate demersurile, luam bazele sportive, face, pe dracu si pe taica-su si tot asa... Pai ce poate fi mai clar ca pe jegosii astia nu sportul sau bazele in sine ii interesau, ci ce poate sa faca cu ele dupa ce le rad de pe suprafata Constantei, ca si cu parcurile etc. Votati PSD ! Si sa fie clar, vina totala a PSD-ului e ca nu trimite la cosul de gunoi astfel de specimene. De aici i se va trage si disparitia..
2
0
kktul asta de primar si consilierii pulii nu stiu ca sunt fonduri europene ca sa faci un parc sportiv excelent..astepi sa vezi cand apar fondurile si ii pui la treaba pe frecatorii de pula din primarie sa accesez fonduri..si nu doar ptr asa ceva
2
0
Sa ne pisam pe ma-ta Dane, stai si posteaza comentarii ca la asta esti bun. Tu oricum nu iesi la alergat, dupa ce scapi de la munca ta de salahor vii acasa, bei un Bucegi la 2.5l, iti bati nevasta si aia-i ziua
1
5
Pai nu a terminat domnu' Fagadau cu excedent executia bugetara a anului 2017? Are bani si nu stie ce sa faca cu ei
1
0
Acces intre 19 si 22.00???...ori va bateti joc ori santeti prosti rau...merg pe a 2-a varianta...cine fuge iarna la 10 noaptea?...bine macar ca nu cereti bani ca inainte...idiotilor.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218