REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14.7° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

STADIONUL FARUL va fi REABILITAT de CNI. Vezi când!

STADIONUL FARUL va fi REABILITAT de CNI. Vezi când!

Replica API 20 martie 2021 | 22:46 6354

Se anunță vremuri mai bune la stadionul simbol al orașului Constanța, Farul. Conform municipalității, este în plină desfășurare un studiu de fezabilitate, iar mai apoi acesta va fi predat Companiei Naționale de Investiții (CNI) pentru reabilitare capitală.

Stadionul Farul este într-o continuă degradare. Constănțenii, pe ale căror inimi este imprimată echipa de fotbal constănțeană, sunt nemulţumiţi de stadiul în care se află stadionul Farul și speră ca într-o zi să îl revadă la adevărata sa valoare. „ Stadionul este într-o continuă degradare și, sincer, ne doare inima când ne gândim. O adevărată valoare și un simbol al orașului a fost lăsat să sufere din cauza administrațiilor care nu au dat doi bani pe el și care poate i-a vrut desființați. Am auzit și eu că primarul ăsta vrea să îl refacă din temelii, ceva cu formă de vapor dar eu știu? Cine știe ce o mai fi și dacă noi om mai trăi să îl vedem reînviat. Tare îmi pare rău de acest stadion… Numai amintiri frumoase îmi vin în minte când mă gândesc la el, dar când deschid ochii… uitați-vă și dumneavoastră…”, a mărturisit un constănțean, pentru Replica.

Primăria Constanța: Stadionul va fi predat CNI-ului pentru reabilitare

La întrebările repetate ale cetățenilor legate de reabilitarea stadionului ce este în paragină, primarul Vergil Chițac a declarat: „Avem studiul de fezabilitate în lucru și vom începe renovarea prin Compania Națională de Investiții”, însă, detalii ne-au oferit reprezentanții Primăriei Constanța: „Stadionul Farul este o temă care se află pe agenda de lucru a municipalității. La momentul actual este în lucru un studiu de fezabilitate care la finalizare va fi predat către Compania Națională de Investiții pentru a demara procesul de reabilitare. Municipiul Constanța a preluat prin H.G. 574/24 iulie 2018 și Protocolul nr. 148665/07.09.2018 încheiat cu Ministerul Tineretului și Sportului Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, complexul sportiv Gheorghe Hagi.

Ce lucrări au fost edificate până în prezent

Din momentul preluării până acum s-au efectuat următoarele următoarele investiții: lucrări de reamenajare teren sintetic, achiziție ansamblu de pompe de apă și rezervor de apă, tractor pentru tuns gazonul cu accesorii aferente, achiziție 1750 buc scaune tribune și bănci de rezervă, lucrări de reparații pistă de atletism, achiziție 2 aparate irigat teren, achiziție extinctoare, achiziție motocoasă, montare rulouri gazon pe terenul central, amenajare parcări, reparații instalații sanitare, termice și electrice, însămânțare teren de antrenament. Valoarea totală a acestor investiții este de aproximativ 1.200.000 lei fără TVA. De asemenea a fost pus la dispoziție personal de pază, de curățenie și îngrijitori teren”, ne-a declarat Luminița Lare, reprezentantul Primăriei Constanța.

Stadionul este în administrarea Primăriei Constanţa

Amintim că Primăria Municipiului Constanța a preluat Complexul Sportiv “Gheorghe Hagi”, prin protocol de la Ministerul Tineretului și Sportului, la sfârșitul anul 2018. „Având în vedere că la data preluării de către Primăria municipiului Constanța, complexul sportiv Gheorghe Hagi era într-o stare avansată de degradare (nu exista apă curentă, subsolul inundat, terenul central și terenul de antrenament impracticabile, terenul sintetic foarte degradat, în bază erau buruieni de circa 1 metru, terenurile naturale nu erau irigate sau tunse, în pavilion nu exista căldură, etc.) considerăm că în momentul acesta baza sportivă poate fi folosită de către sportivi în condiții decente”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.

Ce ar urma să cuprindă noul complex din Constanța

Conform unor informații, Compania Națională de Investiții ar urma să edifice următoarele: stadion de fotbal cu o capacitate de 15.000 de locuri, teren de antrenament, stadion de rugby cu 5.000 de locuri, arenă centrală de tenis de câmp cu 4.500 de locuri, o arenă secundară plus mai multe terenuri de tenis de câmp, centru administrativ, cu locuri de cazare, spații de pregătire și de recuperare pentru sportive, zonă de promenadă și un mic parc.

Istoria celui mai iubit club sportiv

În 1920 s-a înființat echipa Constanței - SPM (Serviciul Porturi Maritime), care a jucat sub acest nume până în 1946 , când și-a schimbat denumirea în PCA (Porturi Comunicații Ape) Constanța. PCA a jucat sub această denumire până în 1949, când, în urma fuziunii cu Dezrobirea Constantă, a format Locomotiva Constanta (care a promovat în Divizia A în 1954). Locomotiva a fost preluată de clubul CS Farul (clubul reprezentativ al orașului Constanța, nou înființat) în 1958, devenind Farul Constanța. Din 1973 s-a numit FC Constanța, iar din 1988 - FC Farul Constanța.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
15000 de locuri !!cam mare .io zic ca 2500 de locuri ar fii beton si fara scaune ,cu scanduri ca pe vremuri si fara wc-uri ,fara nocturna,fara locuri de parcare...
1
1
Am 72 de ani Am alergat la un concurs de atletism pe acest stadion cand eram clasa a-8 -a! Este pacat sa dispara un simbol al orasului nostru !
3
1
Mai primarule si voi consiliorilor,cu problemele alea cu apa si caldura,gaurile din asfalt,repararea si dotarea spitalului Judetean"pentru ca un spital nou costa prea mult",ce ati facut?,ati facut proiecte pentru bani europeni unde este posibil,ati rezolvat problemele astea si a mai ramas doar stadionul de facut sau din cauza asta traiesc Constanteni mai prost decat locuitori altor orase mari din Romania,pentru ca orasul Constanta nu are stadion de fotbal modern.
3
1
nu prea mai avem nimic bai populime.
0
1
nu avem echipa nu mai avem nici stadion,lupu si chitac 2 mosi tembeli avizi dupa ciolan1!
0
1
mutati pe tamara maria prodan de acolo ca atrage energii negative . sta la un bloc in zona stadionului . din cauza ei nu merg lucrurile in zona ca este trimisa diavolului acolo .
2
1
Si locuri de parcare in zona respectiva. Una dintre probleme.
4
0
Craiova si-a facut stadion nou de 5 stele si voi carpiti o vechitura de stadion. Jalnic. Atat merita acest oras ? Daca tot va apucati de treaba dupa 30 de ani de ce nu faceti un complex sportiv, hanbal, volei, tenis, bazin olimpic, polo, hochei, sala box si lupte, haltere, hotel pentru sportivi, parcari, plus un stadion de fotbal ultramodern de 7 stele . Loc aveti cacalau Maria Ta. Suntem prea saraci ca sa faceti un lucru de mantuiala. Banii pot veni si de la U.E. daca stiti cum sa faceti proiectul. Amirale daca te duce bostanul sa faci asa ceva, va ramane o zestre pentru acest oras.
7
2
Frate da mici suntem nu ne mai revenim ,in orasul asta doar blocurile si vile se fac..
7
1
Ce te intereseaza pe tine de arena de tenis. Sunt bani publici, iubitorii tenisului merita si ei o arena
6
5
la ce foloseste o arena de tenis? ia din spatiul unui stadion mai mare...eu nu am auzit de competitii nationale de tenis..doar de vreo doua turnee penan.si asa se face o prapadita de polivalenta,sa se joace acolo tenis cand e cazul.aici sa lase spatiu unui stadion mai mare.adica prostii astia vor sa faca un stadion mai mic de cat este acum farul?pai sa suplimenteze nr de locuri lanala de rugby care este acum si au scapat cu investitiile...
7
1
pana si oltenii v-au intrecut, ce au facut in Craiova, ce stadion si ce sali au aia nu faceti voi pe aici asa curand, de Cluj ce sa zic, ca deja au inceput sa faca metrou pe acolo, aici are sa fie candva metrou? Constanta e cel mai de kkat oras din tara, dar contribuie foarte mult la bugetul national prin Portul Constanta, Constanta contribuie foarte mult la bugetul national si orase precum Craiova, Cluj si altele primesc cei mai multi bani si isi fac orasele dupa cum vor si aici totul arata de kkat
13
0
hahaha, ne umple si asta cu poze, precum nataraul de Fagadau. pare blestemat orasul asta sa aibe numai loaze la conducere de 30 de ani.
15
3
pt astia de mai jos, sa stiti ca numai numarul de consilieri locali se raporteaza la numarul de locuitori deaia e puzderie in primarie iar nr populatiei constantei e umflat special pentru asta si im plus la ce sa faci stadion daca nu ai nici macar echipa sa joace pe el???
4
7
si nu 300? Sau zero...Ori faceti un stadion de 30.000 locuri, ori stati acasa..sau aveti de gand sa depopulati orasul pana la nivelul de comuna? Ca asa va comportati!
7
0
Te-am votat cu speranta si incredere in viitor.se face 1 an si nu se vede nimic ba mai mult vedem proiecte la.misto.un oras de peste 300 mii de locuitori faci stadion de 15 mii.SA ITI FIE RUSINE AMIRALE.SA ITI FIE RUSINE PENTRU TOATE MINCIUNILE SPUSE IN CAMPANIE.cum sa faci ma intr un oras cu PORT SI AEROPORT stadion de 15 mii???cu ce gandesti amirale?cu talpa?ai nenumarate posibilitati de a iti scoate cheltuiala si sa produca bani dar tu vrei de 15 mii. O RUSINE DE PRIMAR.O RUSINE DE ADMINISTRATIE
19
4
Bai voi sunteti tampiti..doar 15000 de locuri?..nu aveti pic de mandrie locala...la sala am poate ca inteleg ,ca fraierii aia dinainte au facut proiectul ptr campanie si scoatere de ochi ..auzi primare stadioane in cluj,craiova,chiar si tg jiu de 30000de locuri si tu fac stadion de 15mii..dar in afara de sport ca nu poti sa faci nici un meci amical international,esti la mare ,poti sa faci concerte ,poti sa faci orice spectacol cu lume multa si in care sa atenuezi cheltuielile..stadion mic,sala mica,oameni mici,primar mic..spune unul care te-a votat....din pacate,daca ascultam,stateam acasa..
39
4
Vine nea Gigi cu echipa,,,baga eva branza la primarie si gata, e gratis !
4
8

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218