REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Stadiul lucrărilor de la spitalul militar mobil din Constanța

Stadiul lucrărilor de la spitalul militar mobil din Constanța

Replica API 1 aprilie 2020 | 00:00 1141

Lucrările la spitalul militar mobil din zona stadionului „Portul” din Constanța sunt în curs de desfășurare. Luni, 30 martie, a fost finalizată instalarea formațiunii medicale, iar, marți, 31 martie, ajunge la Constanța un al doilea convoi militar, dotat cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi).

Instalarea formațiunii medicale a Sistemului Medical Modular de Intervenție și Tratament (SMMIT) de la Constanța, cu o capacitate de 55 de paturi, a fost finalizată luni, 30 martie. Rolul acestei formațiuni este de a trata cazurile ușoare și medii de infectări cu COVID-19, pentru descongestionarea altor unități medicale, spitale din zona Dobrogei.

Marți, 31 martie, a ajuns, la Constanța, cel de-al doilea convoi militar cu materialele necesare pentru instalarea taberei de carantinare a SMMIT Constanța, iar lucrările de asamblare și montare a zonei de izolare și triaj (150 paturi), continuă în jurul formațiunii medicale modulare de tratament, pe Stadionul Portul.

Militarii din forțele navale și terestre se ocupă de montarea unității medicale, iar autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice, operatorii economici și alte entități juridice din Constanța sprijină MApN, pentru asigurarea facilităților necesare funcționării SMMIT.

După terminarea activităților de montare și operaționalizarea logistică, va urma operaționalizarea medicală care prevede dotarea cu aparatură medicală a facilității medicale și obținerea acreditării/avizării a SMMIT Constanța de către Ministerul Sănătății.

În conformitate cu Ordonanța Militară nr. 04 și cu ordinul de acțiune al șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța trece în coordonarea MApN, în baza unui protocol încheiat cu Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor / Compania Națională Administrația Porturilor Maritime, iar activitatea de asistență medicală a bolnavilor din cadrul structurii comune constituită din facilitățile SMMIT și cele ale Spitalului CF Constanța va fi asigurată de personal medical și de suport din MApN împreună cu personalul Spitalului Clinic CF Constanța, sub comanda unui medic militar, desemnat de MApN. Locotenent-colonelul Nicolae-Cătălin Boca este medicul militar care va coordona activitatea integrată a acestui ansamblu medical de la Constanța.

P.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Chinezii au facut in 10 zile un spital de 1000 de paturi. Moare COVIDul de foame pana obtin ai nostri toate avizele.
3
2
in alta parte nu se putea amplasa,chiar in mijlocul orasului, coronavid, sal fii pus la tarala murfatlar l kogalniceanu..o sa fie jale in zona
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920